İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
Medya Haber SPOR 22 yıl aradan sonra Rangers’a giden ikinci Türk futbolcu: Rıdvan Yılmaz

22 yıl aradan sonra Rangers’a giden ikinci Türk futbolcu: Rıdvan Yılmaz

Beşiktaş’ta ortaya koyduğu performansla başta Almanya ve İskoçya olmak üzere Avrupa’nın radarına giren genç futbolcu Rıdvan Yılmaz, İskoç ekibi Glasgow Rangers ile anlaştı. Böylece Rıdvan Yılmaz, Rangers forması giyen ikinci Türk futbolcu oldu.

Beşiktaş altyapısında yetişen 21 yaşındaki sol bek oyuncusu Rıdvan Yılmaz, burada ortaya koyduğu performansla dikkatleri çekmeyi başardı. 2009 yılında altyapısında oynamaya başladığı Beşiktaş’ta 2019-2022 yılları arasında profesyonel olarak forma şansı bulan Rıdvan, gösterdiği performans sonrası Avrupa takımlarının da dikkatini çekmeyi başardı. Yetenekli genç bek oyuncusu Rıdvan, baştan Almanya ve İskoçya olmak üzere Avrupa’nın radarına girerken, İskoç ekibi Glasgow Rangers ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Rıdvan Yılmaz, böylece Glasgow Rangers forması giyen ikinci Türk futbolcu oldu. Daha önce Rangers formasını Tugay Kerimoğlu giymişti.

RANGERS’A GİDEN İKİNCİ TÜRK

Rangers’ta forma giyen ilk Türk futbolcu olan Tugay Kerimoğlu’ndan 22 yıl sonra ilk kez bir Türk oyuncu daha Rangers’a imzayı attı. Eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu, altyapısında yetiştiği Galatasaray’dan 2000 yılında ayrılmış ve Rangers ile anlaşmıştı. 1999-2000 sezonu devre arasında Rangers’a transfer olan Tugay Kerimoğlu, takımda 1, 5 yıl görev almış ve ilk sezonunda 16 maçta 1 gol atmıştı.

Başarılı orta saha oyuncusu Rangers’ta lig ve kupa şampiyonlukları yaşamıştı. Ardından Tugay 2000-2001 sezonunda Rangers formasıyla 26 maça çıkmış ve 3 gol atmıştı. Daha sonra Kerimoğlu, Blackburn Rovers forması ile İngiltere Premier Lig’de yer aldı.

TUGAY 30’UNDA, RIDVAN 21’İNDE GİTTİ

Beşiktaş altyapısında yetişen ve 2019-2022 yılları arasında Beşiktaş A takım formasını giyen Rıdvan Yılmaz da Tugay Kerimoğlu’nun izinden gitmeyi tercih etti. Tugay Kerimoğlu ile benzer kariyer adımları atan Rıdvan Yılmaz, henüz 21 yaşında. Tugay Kerimoğlu Rangers ile anlaştığında 30 yaşındaydı. Bu da Rıdvan Yılmaz için şansın çok daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca 21 yaşında Rangers’a transfer olan Rıdvan Yılmaz, böylece son dönemlerde genç yaşlarda Avrupa’ya transfer olan Türk futbolcular arasına da adını yazdırdı.

2009 yılında altyapı kapısından içeri girdiği Beşiktaş’ta Rıdvan Yılmaz 62 maçta 4 gol ve 7 asist kaydetti. Başarılı sol bek oyuncusu 6 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ile Rangers'a transfer oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *