İstanbul
Hafif kar yağışlı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4216 %0.3
38,2445 %0
Medya Haber GÜNCEL CHP 38. Olağan Kurultayı’nın İptali Davasında Yeni Gelişme

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın İptali Davasında Yeni Gelişme

Lütfü Savaş'ın CHP 38. Olağan Kurultayı'nın iptali istemiyle açılan davada, kurultayda oluşan mevcut yönetimin tedbir kararı ile görevden uzaklaştırılması talebini reddedildi.

CHP 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “delegelerin iradesinin fesada” uğratıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Bunun üzerine Lütfü Savaş da 38. CHP 38. Olağan Kurultayı'nın iptali istemiyle Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştı. Lütfü Savaş, açtığı davada, kurultayın iptalinin yanı sıra oluşan mevcut yönetimin görevden uzuklaştırılmasına yönelik ihtiyati tedbir isteminde bulunmuştu.

Görevden Uzaklaştırma Talebine Ret Kararı

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, verdiği ara karar ile söz konusu talebi reddetti. 

Kararda, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4 - 5 Kasım 2023 tarihlerde gerçekleştirilen Genel Kurul ile oluşturulan mevcut yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına yönelik ihtiyati tedbir talebinin reddine karar verilmiştir.” denildi.

‘İhtiyati Tedbir Talebi Yerinde Değil’

Mahkemenin ara kararında, “İhtiyati tedbirin ancak yaklaşık ispat kurallarına göre değerlendirilebileceği, dava dilekçesi ve ekleri incelendiğinde davacının iddiasını yaklaşık ispat seviyesindeki delillerle ortaya koyamadığı, ayrıca uyuşmazlığın esasını çözecek mahiyette ihtiyati tedbir de uygulanamayacağı, açıklanan ilkeler ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 389 ve devamı maddelerindeki düzenlemelere göre ihtiyati tedbir talebinin yerinde olmadığı.” vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *