Zirvede Kalan Gram Altın Alınır Mı, Satılır Mı? 2024 Altın Fiyatları Beklentisi

Altın fiyatlarında yaşanan artışlar, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. 27 Ağustos itibarıyla gram altın fiyatı 2.744 TL, ons altın ise 2.509 dolardan işlem görerek güne başladı. Fiyatların zirveye yakın seyretmesi, "altın alınır mı, satılır mı?" sorusunu gündeme getiriyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk, mevcut piyasa koşullarının altını desteklediğini belirtti. Yıldırımtürk, portföylerde %40 oranında altın bulundurmanın mantıklı olabileceğini değerlendirdi.

Zirvede Kalan Gram Altın Alınır Mı, Satılır Mı? 2024 Altın Fiyatları Beklentisi

Altın fiyatları, hafta başında test edilen rekor seviyelerin ardından bugün bir miktar kâr satışlarıyla karşılaşsa da hala zirveye yakın seyrediyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından faiz indiriminin yaklaşabileceği beklentisi ve dünya genelinde devam eden jeopolitik riskler, altına olan talebi artırarak fiyatların yüksek seviyelerde kalmasına neden oluyor. Altın, bu tür belirsizlik ve risk dönemlerinde güvenli liman olarak tercih edildiği için yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

gram altın fiyatı

27 Ağustos Gram Altın ve Çeyrek Fiyatı

Serbest piyasada 27 Ağustos 2024 gram altın fiyatı 2744 TL’den güne başlıyor. Kapalıçarşı’daki kuyumcularda ise işlemler 2771-2811 TL alım ve satım aralığında seyrediyor.

Çeyrek altın fiyatı sabah saatlerinde 4585 TL’den, yarım altın 9 bin 165 TL’den ve tam altın da 18 bin 270 TL’den satılıyor.

çeyrek altın fiyatı

27 Ağustos Ons Altın Fiyatları

Küresel piyasalarda ons altın, 2509 dolara yakın seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Dün kaydedilen rekor seviyelere kıyasla ons ve gram altın fiyatlarında yaklaşık %0,75 oranında sınırlı bir gerileme gözleniyor. Dolar endeksinin 100,85 seviyesinde ve ABD 2/10 yıllık tahvil faizlerinin %3,82-%3,93 aralığında zayıf bir görünüm sergilemesi, ons altın fiyatlarına pozitif bir şekilde yansıyor. Bu durum, yatırımcıların altına olan talebini desteklemeye devam ediyor.

Altın Fiyatlarında 2024 Beklentileri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk, 2024 yılı için altın beklentilerini değerlendirirken ons altının 2500 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olmaya başladığını ve Kapalıçarşı’da gram altın fiyatının 2800 TL seviyelerini korumaya çalıştığını belirtti. Yıldırımtürk, özellikle ABD Merkez Bankası (FED) tarafından beklenen faiz indirimi, jeopolitik riskler ve ABD'deki seçim belirsizliğinin, altın üzerinde küresel etkiler yaratarak fiyatları desteklediğini vurguladı. Bu faktörlerin altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilemeye devam edebileceği öngörülüyor.

Zirvede Kalan Gram Altın Alınır Mı, Satılır Mı? 2024 Altın Fiyatları Beklentisi - Resim : 3

Gram Altın Alınır Mı Satılır Mı?

Türkiye gazetesinden Mesut Şahin'in haberine göre, M. Ali Yıldırımtürk, iç piyasalarda dövizde yaşanan yukarı hareketin gram altını desteklediğini ve dolarda herhangi bir geri çekilme beklenmediğini belirtti. Bu nedenle altında muhtemel kâr satışlarının sınırlı kalabileceğini ifade eden Yıldırımtürk, altının ana yönünün orta-uzun vadede yukarı olduğunu söyledi. Portföylerde %40 oranında altın bulundurmanın mantıklı bir strateji olabileceğini önerdi.


Çekince! Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı medyahaber.com çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.