Yumurta Pişirme İpuçları: Kabuk Kolayca Soyuluyor! İşte Suyuna Eklemeniz Gereken Tek Şey...

Yumurta kabuğunu soymanın pratik yolu: işte tek elle bile kolayca uygulayabileceğiniz ipuçları! Kahvaltıdan akşam yemeğine, her tarifte kullanılan yumurtaları sorunsuzca soymak için pratik öneriler...

Yumurta Pişirme İpuçları: Kabuk Kolayca Soyuluyor! İşte Suyuna Eklemeniz Gereken Tek Şey...

Turkiyegazetesi.com.tr sitesinde paylaşılan içeriğe göre, yumurtanın yemesi kolay olabilir ancak kabuğunu soymak bazen zorlayıcı olabilir. Birçok yöntem denense de, bazıları yumurtanın ezilmesine neden olabilir. İşte merak edilen sorunun cevabı: haşlanmış yumurtayı en hızlı nasıl soyabiliriz? Detaylar haberimizin devamında…

İşte size bir çırpıda yapabileceğiniz, pratik mi pratik yumurta soyma yöntemi…


TUZ, KARBONAT YA DA SİRKE EKLEYİN

Yumurtayı haşlamaya başlamadan önce suyun içine bir çay kaşığı tuz ya da karbonat eklemelisiniz. 

Haşlanmış yumurtanızın kabuğunun çok kolay soyulmasını istiyorsanız haşlarken suyun içine bir çorba kaşığı sirke koyun. Sirkenin asidik özelliği yumurta kabuğunda bulunan kalsiyumu çözerek kabuğun daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.

PİŞİRMEDEN BİRKAÇ DAKİKA ÖNCE DOLAPTAN ÇIKARIN

Yumurtaları sakın buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamaya başlamayın. Bu durum, kabuğunun zor soyulmasına ve kabuğa yapışmasına hatta çatlamasına neden olur.


Yumurtaları haşlamadan önce oda sıcaklığında bekletin, sonrasında haşlayınca kabuğu daha kolay soyulacaktır.

Yumurtalar piştiğinde sıcak sudan alarak kaşığın üstüne koyup soğuk suya tutun. Bu püf noktası, hem yumurtaların sıcak suda pişmesini önleyebilir hem de daha hızlı soğumasına yardımcı olursunuz.

YUMURTA HAŞLAMA SÜRELERİ

Yumurta Pişirme İpuçları: Kabuk Kolayca Soyuluyor! İşte Suyuna Eklemeniz Gereken Tek Şey... - Resim : 2

Cıvık yumurta – 2 dakika
Rafadan yumurta – 3 dakika
Kayısı kıvamı – 4.5 dakika
Katı yumurta – 6 dakika
Tam pişmiş katı yumurta – 10 dakika

Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Taze yumurta, sağlıklı bir beslenme için önemli bir kaynak olabilir. Ancak, bayatlamış yumurtaların tüketilmesi sağlık açısından risk taşıyabilir. Bayat yumurtaların nasıl anlaşılacağına dair birkaç ipucu vererek, sağlıklı beslenmenizi desteklemek istiyoruz.


1. Koklama Testi

Yumurtanın bayat olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, koklama testidir. Yumurtayı kırın ve koklayın. Eğer kötü bir koku varsa, yumurta bayatlamış demektir. Taze bir yumurta ise neredeyse hiç koku yoktur.

2. Su Testi

Yumurtanın bayat olup olmadığını anlamak için su testi de yapabilirsiniz. Yumurtayı bir kase suya bırakın. Eğer yumurta suyun üstünde yükseliyorsa, bayatlamıştır. Eğer suyun dibinde kalıyorsa, tazedir.

3. Görüntü Testi

Bayat yumurta, taze yumurtaya göre daha sıvıdır. Yumurtayı kırın ve sarısını ve beyazını kontrol edin. Eğer sarısı yayılmışsa ve beyazı sıvıysa, yumurta bayatlamıştır.

4. Tarih Kontrolü

Yumurtaların üzerindeki son tüketim tarihlerini kontrol edin. Eğer tarih geçmişse, yumurta bayatlamış demektir.