Yumurta Fiyatları Zamlandı: 1 Yumurta 1 Dal Sigara Fiyatı Etmiyor

Toptancıda yumurta fiyatı 35 kuruş zamlandı. Bu fiyat artışının en temel sebebi olarak, üreticilerin kâr edememesi nedeniyle az yumurtlayan tavuklarını kesime gönderilmesi oldu.

Yumurta Fiyatları Zamlandı: 1 Yumurta 1 Dal Sigara Fiyatı Etmiyor

Yumurta fiyatı zamlandı... Türkiye'nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Afyonkarahisar ve Kayseri'deki toptancı piyasalarda yumurta fiyatlarına 35 kuruşluk bir artış yapıldı. Bu artış, üreticilerin az yumurtlayan tavuklarını kesime göndermesi ve arzın azalması gibi faktörler nedeniyle gerçekleşti. Artan maliyetler ve azalan üretim, fiyatların yükselmesine yol açtı.

Toptan Yumurta Fiyatları

Geçen hafta Afyonkarahisar Başmakçı da tanesi 2,75 TL olan duble yumurta fiyatı 3,10 TL’ye çıkarken kılavuz yumurtanın tanesi de 1,55 TL’den 1,90 TL’ye çıktı. Kayseri de tanesi 2,66 TL olan duble yumurta 3,01 TL’ye, 1,70 TL olan kılavuz yumurta da 2,05 TL’ye çıktı.

Yumurta Fiyatları Zamlandı: 1 Yumurta 1 Dal Sigara Fiyatı Etmiyor - Resim : 1

Kâr Edemeyen Üretici Tavukları Kesime Gönderiyor

Ekonomim'e konuşan Kaytaş AŞ. Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, yumurtadaki fiyat artışının arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını söyledi. Yumurta fiyatlarının son 2 aydır düşme eğiliminde olduğunu ve üreticinin maliyetinin altında fiyatla satış yaptığını kaydeden Salt, “Kar etmeyen üretici elindeki yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukları (çıkma) kesime gönderdi. Bu da piyasada arz eksikliği yarattı. Bu 6 ayda anca kendine gelir. Şu anki arz talebi karşılayamıyor. Bu da fiyatlara yansıdı.” diye konuştu.

1 Adet Yumurta 1 dal Sigara Fiyatı Etmiyor

Şu an 1 adet yumurtanın 1 dal sigara fiyatının altında olduğunun altını çizen Salt; yumurta üreticisinin girdi maliyetleri göz önüne alınarak desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

İhracat fiyatlarının da iç piyasanın altında seyrettiğini vurgulayan Salt, dış piyasanın da kılavuz, yarka, piliç sınıfı küçük boy yumurta istediğini sözlerine ekledi.