Yolların Yeni Gözdesi Olmaya Aday Honda ZR-V Görücüye Çıktı: Yok Böyle Bir Performans!

Türkiye pazarında da satışa sunulacak olan Honda’nın yeni modeli ZR-V Japonya’da tanıtıldı. Tasarım çizgilerinden yakıt performansına kadar fark yaratmaya gelen Honda ZR-V için piyasa fiyat aralığı tahminleri de tanıtımın hemen ardından başladı.

Yolların Yeni Gözdesi Olmaya Aday Honda ZR-V Görücüye Çıktı: Yok Böyle Bir Performans!

Araba modellerinin piyasaya adım atmaya devam ettiği dünyada bir model de güçlü araba markalarından biri olan Honda’dan geldi. Amerika’da kullanılan HR-V model tasarım karakteri üzerine yepyeni bir model geliştiren Honda, ZR-V isimli yeni nesil aracını geçtiğimiz gün tanıttı. Japonya’da tanıtımı gerçekleştirilen Honda ZR-V model araçta en çok dikkat çeken ise, Honda’ya uzak olan sportif çizgiler oldu.

Honda Tasarım Çizgilerini Baştan Yarattı

Hem Türkiye’de hem de Avrupa ülkelerinde satışa çıkacağı duyurulan Honda ZR-V lansmanını Japonya’da gerçekleştirdi. Honda’nın geçtiğimiz mayıs ayında duyurduğu ZR-V’nin ortaya çıkan il görüntüleri otomobil tutkunlarını ve Honda sevdalılarını bir hayli şaşırttı. Amerika’da kullanılan HR-V model tasarım karakterinden esinlenerek ürettiği ZR-V modelinde geleneksel çizgilerden oldukça uzaklaşan Honda, araca sportif bir görüntü katmak için bu kez farklı bir tasarım ile otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. Honda’nın HR-V ve CR-V arasında konumlanacak olan ZR-V modelinde sportifliği pekiştiren bölgesel dokunuşları ile göz kamaştıran bir tasarıma imza attı.

Honda ZR-V Civic Dinamikleri Üzerine Kuruldu

Yolların Yeni Gözdesi Olmaya Aday Honda ZR-V Görücüye Çıktı: Yok Böyle Bir Performans! - Resim : 1

Honda markasının amiral gemisi olan ve tüm dünyada en çok satılan modeli olarak öne çıkan Civic dinamikleri üzerine kurulan Honda ZR-V’nin özellikle kokpiti Civic’ten izler taşıdı. Daha performans karakterli bir tasarım ile müşterilerinin karşısına çıkan Honda, benzinli ve hibrit motor seçenekleri olmak üzere iki ayrı motor seçeneğiyle ZR-V’yi geliştireceğinin sinyallerini de lansmanında verdi. Öte yandan aracın ızgara formunu dikey krom parça dokunuşları ile tasarlayan Honda, aynı zamanda egzoz çıkışlarında daha net difüzöre entegre dokunuşları kullandı.

Rakamlar Henüz Açıklanmadı

İlk kez görücüye çıkan Honda ZR-V için henüz hiçbir rakamsal veri paylaşılmadı. Otomobil sektörünün önde gelen isimlerinin HR-V’ye benzer bir şekilde 1,5 litrelik benzinli motorun yanında iki adet kompak elektrikli motor ile piyasaya sürülmesini beklediği Honda ZR-V için aynı zamanda en az 131PS güç ve 253 Nm tork üretimi bekleniyor.

Etiketler: honda