Yıl Sonunda Gram Altın Fiyatında Ne Bekleniyor? İslam Memiş Ağzındaki Rakamı Çıkardı

Altın fiyatları yeni zirvelere doğru ilerlerken yatırımcılar için kritik sorular gündemde. Peki, altın yıl sonuna kadar nasıl bir seyir izleyecek? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tvnet canlı yayınında altın fiyatlarının geleceği, yıl sonu beklentileri ve altın yatırımıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte altın piyasasına dair tüm merak edilenler...

Yıl Sonunda Gram Altın Fiyatında Ne Bekleniyor? İslam Memiş Ağzındaki Rakamı Çıkardı

Altın fiyatları, eylül yaklaşırken yeni zirveleri zorluyor. Peki, yatırımcıları yıl sonuna kadar neler bekliyor? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tvnet canlı yayınında kritik soruları yanıtladı. Altın fiyatları artacak mı, yıl sonu tahminleri ne yönde, altın bozdurup ev veya araba almak mantıklı mı? İşte altın piyasasının geleceğiyle ilgili detaylar...

Son 10 gün içinde altın fiyatlarında büyük bir sıçrama yaşandı; 2500 seviyelerinden 2700'e yükseldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tvnet canlı yayınında bu yükselişi ve altının geleceğini değerlendirdi.

Yıl Sonunda Gram Altın Fiyatında Ne Bekleniyor? İslam Memiş Ağzındaki Rakamı Çıkardı - Resim : 1

Altın fiyatlarının yükselişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş "Bu yükselişler sürpriz değil. Benim sloganım şuydu; 2024 yılında altın altın çağını yaşayacak." dedi.

Yıl Sonu Altın Fiyat Beklentisi: 3000-3500 TL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haziran ayında altın yatırımcılarını uyarmıştı. Memiş, yıl sonunda altın fiyatlarının 3000-3500 TL seviyelerine ulaşabileceğini belirtti. Memiş'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle: "Her ay altında rekor olacak ona göre tedbirinizi alın. Yıl sonunda altın fiyatlarında beklentilerimiz 3000-3500 seviyelerinde..."

Yıl Sonunda Gram Altın Fiyatında Ne Bekleniyor? İslam Memiş Ağzındaki Rakamı Çıkardı - Resim : 2

Altın 2024 Yılında da Yatırımcısını Güldürdü

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimleri var. Jeopolitik gerilimler devam ediyor. Çin'in ithalat tarafından bir açıklaması geldi. Bunlar altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Ocak ayından bugüne kadar altın yatırımcısının getirisi yüzde 40, ons altının getirisi yüzde 20 oldu. Yani 2024 yılının yıldızı yine altın oldu. Altın yatırımcısının yüzü yine güldü.

Altın fiyatlarında yükseliş beklentimiz devam ediyor. Tabi zaman zaman dalgalanmalar olacaktır ama yükseliş devam edecek.

Altın Bozdurup Ev Veya Araba Almak Mantıklı Mı? 

Bugünlerde çok sorulan bir soru var. Altını satıp araba alabilir miyim ev alabilir miyim? Bundan sonraki süreçte altın fiyatları yükselecek ama ev fiyatları araba fiyatları da yükselecek. Altın demek enflasyon demek.

Ben bugün 1.5 milyonluk araç alacağıma 750 bin liralık araç alırım, altının bir kısmını elimde tutmaya devam ederim. Çünkü paramın yarısı altında olduğu için altın zaten yükseliyor. Sıfır 3+1 dubleks ev gerek yok, ihtiyacınız kadar alın. Gidişata bakın ona göre karar verin.

Altına Yatırım Yapılır Mı?

Diyelim ki 1 milyon lirası var vatandaşın. Öyle bir durumda sepet uygulanmalı. Yani 250 bin lira altın, 250 bin lira dolar, 250 bin lira TL, 250 bin lira gümüş olmalı.