Vücudunuzun sesini dinleyin! Bitmeyen kulak çınlaması kalp krizine yol açabiliyor!
İnsan vücudunda eksilmeye başlayan her vitamin ve mineral farklı etkilerle kendisini gösterir. Özellikle vücut fonksiyonlarını yitirmeye başlar ve çeşitli hastalıklar yaşa da bağlı olarak gün yüzüne çıkar. Bedenimizde yaşadığımız değişimlerin arka planında hangi eksiklikten meydana geldiğini bilmek mümkün. Konu ile ilgili işte detaylar…
Orta yaşlı dönemlerde ortaya çıkmaya başlayan kulak ağrısı, kulak çınlaması ya da kulak tıkanması gibi problemlerin arka planında vücudun vitamin eksikliği yatıyor. Sürekli olarak kendini tekrarlayan kulak çınlaması vücudun B12 eksikliğinden kaynaklı bir sinyali olarak görülebilir.
B12 EKSİKLİĞİ NELERE SEBEP OLUYOR?
B12 vitamini eksikliği bir diğer adıyla Folat eksikliği anemisi kulak içi sinir hücrelerinde hasara neden olabiliyor. Demiyelinizasyon adı verilen bu hasar süreçte kulak içi sinir hücrelerinde bir problem olduğunu çınlama belirtisiyle ortaya koyuyor. Sürekli olarak kulak çınlaması problemi yaşayanlar, sesleri ayırt edemeyenler bu çınlama ile beraber derin bir uğultu, zonklama ya da vızıltı duyanlar dikkatli olmalıdır.
B12 EKSİKLİĞİ NASIL FARK EDİLİYOR?
Kulak çınlaması dışarıdan kaynaklanan bir problem olduğu anlamına gelmemelidir diyen uzmanlar: “Vücut B12 eksikliğini bu şekilde ifade ediyor” dedi. Bunun yanında nefes darlığı problemi ve belirli aralıklarla baş ağrısı yaşayanlar da olabiliyor. B12 eksikliğinden kaynaklı olarak vücut kalbe kan pompalamakta zorlanıyor.
B12 EKSİKLİĞİ NASIL GİDERİLİR?
B12 eksikliği giderilerek yaşanan problemin atlatılması mümkündür. Bunun için yapılması gereken şey süt ve süt ürünlerine daha çok yönelmek. Vücut süt ve süt ürünlerini eksik aldığında B12 yönü ile zayıflar. Özellikle sabahları tüketilen yumurta günlük B12 vitamin ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar.