TV Dünyasının Ünlü Sunucusu Erkan Yolaç Hayatını Kaybetti

Televizyon dünyasının ünlü isimlerinden Erkan Yolaç (89) bugün hayatını kaybetti. Uzun yıllar TRT ekranlarında yaptığı başarılı programlarla hafızalarda yer edinen Erkan Yolaç bir süredir hastanede tedavi görüyordu...

TV Dünyasının Ünlü Sunucusu Erkan Yolaç Hayatını Kaybetti

Evet - Hayır yarışması ile hafızalara kazınan Erkan Yolaç uzun süredir tedavi gördüğü Acıbadem Taksim Hastanesi’nde bugün 89 yaşında hayatını kaybetti.

Yolaç, 2018 yılında zatürre teşhisi ile yoğun bakıma alınmış ve tehlikeyi atlatarak sağlığına yeniden kavuşmuştu.

Erkaç Yolaç Organ Yetmezliğinden Vefat Etmiştir

Acıbadem Taksim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Topuz, Yolaç’ın vefatına yönelik şu bilgileri verdi:

“Solunum sıkıntısı nedeni ile hastanemize başvurmuş olan değerli televizyoncu Erkan Yolaç'ın tedavisi multidisipliner yaklaşım ile sürdürülmüştür. Uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan hastamız maalesef çoklu organ yetmezliği nedeniyle 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de vefat etmistir. Kendisine rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.”
TV Dünyasının Ünlü Sunucusu Erkan Yolaç Hayatını Kaybetti - Resim : 1
Erkan Yolaç

Erkan Yolaç’ın Cenaze Töreni Ne Zaman?

Erkan Yolaç’ın cenazesi ne zaman kaldırılacağına ilişkin detaylar da belli oldu. Yolaç’ın töreni 19 Mayıs Pazar günü Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip kaldırılacak. 

Medya, Sanat ve Siyaset Dünyasından Başsağlığı Mesajları

Erkan Yolaç’ın vefatı aile ve arkadaşlarını derinden üzerken medya, sanat ve siyaset dünyasından birçok isim başsağlığı mesajı yayınladı. 

TRT: Kurumumuzun simge isimlerinden

Uzun yıllar TRT’de çalışan Erkan Yolaç’ı da eski kurumu unutmadı.

TRT’den yapılan açıklamada, “Kurumumuzun simge isimlerinden; Türk televizyonculuğunun klasiklerinden “Evet - Hayır” yarışmasının sunucusu, meslek büyüğümüz Erkan Yolaç’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kendine has üslubu, sıcacık esprileri ve her zaman gülen yüzüyle geniş ailemizin değerli bir üyesi olan Erkan Yolaç'a Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, sevenlerine ve yayıncılık dünyasına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Erdoğan'dan Erkan Yolaç için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sunucu Erkan Yolaç için başsağlığı mesajı paylaştı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Uzun yıllar TRT ekranlarında yaptığı programlarla milletimizin hafızasında yer edinen, televizyon dünyamızın usta isimlerinden sunucu Erkan Yolaç’ın vefatından büyük üzüntü duydum. Merhuma Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve tüm televizyon camiasına başsağlığı diliyorum.”

 

Etiketler: Erkan Yolaç, TRT