Türkiye'yi Yasa Boğdu! Kayıp Narin Dere Yatağında Cansız Olarak Bulundu

Son Dakika Haberleri: Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gündür didik didik her yerde aranan 8 yaşındaki Narin Güran bugün dere yatağında cansız olarak bulundu. Bakan Yerlikaya ve Diyarbakır Valisi Narin'in ne şekilde bulunduğunu açıkladı.

Türkiye'yi Yasa Boğdu! Kayıp Narin Dere Yatağında Cansız Olarak Bulundu

Son Dakika Haberleri... 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde bir anda kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni çalışmaların 19'uncu günü bugün Eğertutmaz Deresi yatağında bulundu. Acılı haber, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından verildi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'dan da bir açıklama geldi. 

Bakan Yerlikaya'dan Narin Açıklaması

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'yi Yasa Boğdu! Kayıp Narin Dere Yatağında Cansız Olarak Bulundu - Resim : 2

Mahalle Girişlere Kapatıldı

Bölgede insansız hava aracı ile de inceleme yapıldı.

Alınan önlemler kapsamında jandarma ekiplerince Tavşantepe Mahallesi'ne girişlere izin verilmiyor.

 

Daha Önce Derede Terlik Bulunmuştu

Gazeteci Emrullah Erdinç, "Melek kızımız Narin'in bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nde daha önce bir pembe terlik bulunmuş ancak ailesi terliğin Narin'e ait olmadığını söylemişti." dedi. 

Bakan Tunç: Narin Kızımızın Ölümünden Sorumlu Olan...

Türkiye'yi yasa boğan acı haberin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

Tunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

Diyarbakır Valisi: Üzeri Taşla Kapatılmış Halde Bulundu

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın bulunduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

 

Daha sonra valilikte bir açıklamada bulunan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin çuval içerisinde ve üzeri taşla kapatılmış halde bulunduğunu açıkladı. Zorluoğlu, “İhbar üzerine cansız bedene dere yatağında ulaşıldı” dedi.

Türkiye'yi Yasa Boğdu! Kayıp Narin Dere Yatağında Cansız Olarak Bulundu - Resim : 3

Zorluoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere, ilimiz Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde ailesiyle birlikte ikamet eden Narin Güran kızımız, 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olarak aranmaktaydı. Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda, başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir. Diğer taraftan da konunun adli boyutu ile ilgili çalışma, Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda yürütülmüştür.

8 Eylül 2024 Pazar günü, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, 2 su altı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekat timi, 2 komando timi, 1 iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, 1 arama kurtarma köpeği, 1 dron ve 2 yer altı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada, kayıp çocuk Narin Güran, en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın, öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisinde konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisinde yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında, Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış, uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun."

Bakan Göktaş: Sürecin Bizzat Takipçisi Olacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran'ın ölümü ile ilgili sorumluların en ağır cezayı alması için sürecin bizzat takipçisi olacaklarını açıkladı. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Bağlar'da kaybolan evladımız Narin'in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız." dedi.

Narin Güran Olayı

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsalındaki Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran, Kur'an kursundan çıkıp eve dönmeyince ailesi önce kendi imkanlarıyla aramaya başladı. Ancak köylülerle yapılan aramalardan da sonuç alınamayınca, Narin'in babası Arif Güran saat 20.00 civarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Arama çalışmalarına hemen Bağlar Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, JASAT, köpek iz takip timi, AFAD, sağlık ekipleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri dahil edildi.

12 bin 565 Araç Arandı

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Öte yandan, Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'i gösteren görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi. 

Ağabey Gözaltına Alınıp Serbest Bırakıldı

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Amca S.G. Tutuklanmıştı 

Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Narin'in amcası ve kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran, gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, Salim Güran'ın aracından alınan DNA örnekleri ile Narin'in kıyafetlerinden alınan DNA örneklerinin eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki sorgusunun ardından Salim Güran, 2 Ağustos'ta "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. 

Çalışmalar kapsamında ayrıca mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, önceki günü de mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çalışma yaptı.

Cansız Bedeni 19. Günde Derede Bulundu

Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen 19. gün arama çalışmalarında, Diyarbakır'ın Eğertutmaz Deresi'nde küçük kızın cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerindeki güvenlik önlemleri kapsamında mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Narin'in cansız bedeni, daha fazla inceleme yapılmak üzere otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.