Türkiye’nin kredi notu yükseldi! Prof. Dr. Özgür Demirtaş mutlu
Standard & Poor’s (S&P) Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltmesi ekonomi çevrelerince olumlu bir gelişme olarak yorumlandı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, S&P'nin Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesinden duyduğu memnuniyeti, “Çok sevindim.” ifadesiyle dile getirdi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltti. Bu gelişme, Türkiye ekonomisi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Not görünümünün ise pozitif olarak kalması, geleceğe dair iyimserliği artırıyor. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladı.
Özgür Demirtaş, S&P’nin Türkiye kararına çok sevindi
Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımında, “Türkiye’nin notunun artırılması çok sevindirici. Çok sevindim.” ifadelerine yer verdi.
Türkiye'nin Notunun Arttırılması ÇOK Sevindirici.
— Özgür Demirtaş (@ProfDemirtas) May 5, 2024
Çok sevindim 🤗
Uzun ve kısa vadeli sonuçları 3 senaryoda ele almıştı
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, daha önce Youtube kanalından yaptığı bir yayında, Mehmet Şimşek döneminde Türkiye ekonomisinde yaşanabilecek uzun ve kısa vadeli sonuçları 3 senaryoda değerlendirmişti.
Özgür Demirtaş’ın değerlendirmesi şöyle olmuştu;
- Eğer Mehmet Şimşek giderse nas ekonomisine yani Türkiye ekonomi modeline geçileceğini düşünebiliriz.
- Mehmet Şimşek tam gelirse ve söylediklerini uygularsa, buna ortadoks ekonomi politikası, akıl dolu politika, rasyonel ekonomi politikası deriz.
- Mehmet Şimşek yarım gelirse, işine karışılırsa, istediği yere istediği kişiyi atayamazsa o zaman 'vitrin ekonomi modeli', 'makyaj ekonomi modeli', 'hibrit ekonomi modeli' olur.
S&P’nin Türkiye kararının etkileri
S&P’nin bu kararında Türkiye’nin son dönemdeki makroekonomik göstergelerindeki iyileşme ve mali disipline olan bağlılığının etkili olduğu düşünülüyor.
Uzmanlar, kredi notu yükselişinin Türkiye’nin borçlanma maliyetlerini düşürmesine ve yabancı yatırımların artmasına katkı sağlayacağını öngörüyor.