Trabzonspor Satılıyor Mu? Bankalar Birliği’nden Çıkan İlk Kulüp Olmuştu

Son Dakika Haberleri: Türkiye Bankalar Birliği’nden çıkan ilk Süper Lig kulübü olan Trabzonspor’un ne kadar ödediği belli oldu. Başkan Ertuğrul Doğan, Trabzonspor’un satılıp satılmayacağını açıkladı.

Trabzonspor Satılıyor Mu? Bankalar Birliği’nden Çıkan İlk Kulüp Olmuştu

Son Dakika Haberleri: Trabzonspor, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile yaptığı borç yapılandırma anlaşmasından resmi olarak çıktı ve bunu başaran ilk Süper Lig kulübü oldu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, “Bugün itibarıyla faizleriyle beraber toplamda 2.1 milyar lira civarında Bankalar Birliği anlaşmasına para ödedik.” açıklamasında bulundu. 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, A Spor’a verdiği röportajda kulübün finansal durumu ve sponsorluk anlaşmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, Trabzonspor’un çeşitli sektörlerden güçlü sponsorluk anlaşmalarına imza attığını ve kulübün mali yapısını güçlendirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti. 

Trabzonspor Satılacak Mı?

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor’un satılmayacağını söyledi. Doğan şöyle konuştu;

“Geldiğimiz günden beri önemli hamleler yaptık. Bilançomuzu ciddi anlamda iyileştirdik. Gelir gider tablosunda çok ciddi atılımlar yaptık. Trabzonspor ile alakalı yabancı yatırımcıların ilgisi mevcut. Netleşmeden konuşmamak lazım ama önemli bir yatırım grubu Trabzonspor’a ortaklık ve çalışmak için resmi olarak başvurusu oldu. Burada insanlar bunu yanlış anlıyor. Trabzonspor satılıyor mu diyorlar. Bu ilgi önemli, önemli bir değeri vardır. Ben şahsi olarak şunu söyleyeyim. Trabzonspor dünyanın en büyük şehir takımı. Trabzonspor taraftarın takımıdır. Satılmasına şiddetle karşıyım. Ama bu benim şahsımın vereceği karar değil. Ülkemizde kanun olarak büyük hissenin satılması mümkün değil. Burada son söz kongrenindir. Ben başkan olarak buna karşı dururum ama dediğim gibi son söz kongrenindir.”