Teröristler TUSAŞ'ı Hedef Aldı: 5 Şehidimiz, 22 Yaralımız Var

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan bölgesindeki tesislerine yönelik bir terörist saldırı gerçekleştirildi. Hain saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu ve 22 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Teröristler TUSAŞ'ı Hedef Aldı: 5 Şehidimiz, 22 Yaralımız Var

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan yerli silah sistemleri üreticisi TUSAŞ, bugün saat 15.26'da bir terör saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonrasında TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

İlk patlamanın ardından, silah sesleri ve 3 patlama meydana geldi. Saldırının hemen ardından, özel harekat timleri tesis etrafında geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

5 Şehit, 22 Yaralı Var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Saldırıda 5 şehidimiz, 22 yaralımız var" dedi. Yerlikaya, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini de kaydetti.

Yerlikaya şunları söyledi:

“Hastanemizde yatan 7 hastamız var. Onları ziyarete geldik. 1'i ağır olmak üzere toplam 7 yaralımız, hastamız var. 4'ünü ziyaret ettik. 2'si bizim polis özel harekattan arkadaşımız. 4'ünün de durumu gayet iyi, hekimleri gayet güzel bakıyor. Buradaki başhekimimiz ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rakamları müsaadenizle paylaşmak istiyorum. Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22. 7 yaralımız burada yatıyor. 1 hastamız taburcu oldu, 2'si de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yaralımız tedavi süreçleri devam ediyor. 6 hastanede 19 yaralımız var. 2 ağır 1'si bu hastanemizde. 1 ağır yaralımız da Etlik hastanemizde. Rabbim onları ailelerine, teşkilatımıza, aziz milletimize bağışlasın diyoruz. Hekimlerimize, başından beri hassasiyet gösteren valimize, il sağlık müdürümüze teşekkür ediyorum. TUSAŞ'ın önünde sizlere açıklamıştım. 1 kadın 1'i erkek olmak üzere 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ifade etmiştik. Kimlik çalışmaları, parmak izi tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz, kimlikleri ve hangi terör örgütünün yaptığı bilgileri vereceğiz. Savunma Bakanımızın da açıklamalarını işittik. Bu eylemin oluş stili, izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili. Kimlik tespitlerinin netleşmesi, diğer delillerin netleşmesiyle ilgili sizlerle paylaşacağız. Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye idealiyle, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle terörün nefesini kesmek, en sonuncusunu etkisiz hale getirmek kararlılığımızı ifade etmek istiyorum. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun diyorum. Tüm yakınlarına, teşkilatına, çalışanlarına, mesai arkadaşlarınıza başsağlığı diliyorum.”

Erdoğan: Türkiye’ye Uzanan Kirli Eller Mutlaka Kırılacak

X hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: 

“Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir. Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakâr çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Bakan Güler: Yapılanların Acısı Misliyle Çıkacak

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Değerli arkadaşlar, bugün TUSAŞ tesislerimize her zaman yatıkları gibi alçakça, şerefsizce bir saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Bu PKK'lı şerefsizlerin hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz. Fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi bir daha tekrar ediyorum; en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız, bu yapılanların, acılarını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek hiç merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya: Kimlik Tespit Çalışmaları Sürüyor

Saldırının yaşandığı TUSAŞ'a giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın 15:26’da meydana geldiğini söyledi.

Saldırıyı düzenleyen iki teröristin, birinin erkek olduğu ifade ediliyor ve her ikisinin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Yerlikaya, “Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğuyla ilgili sizlerle bunu paylaşacağız.” dedi.

Olay bölgesinde ilk görüntülerde, iki teröristin bir taksiden inerek sivillere ateş açtıkları ve daha sonra bir TUSAŞ tesislerine doğru yöneldikleri gözlemlendi.

Güvenlik önlemleri kapsamında, personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, yaralıların Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi ile Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildiğini duyurdu. 

Teröristler Güvenlik Kamerasında

Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kamera kayıtlarında, silahlı saldırganların TUSAŞ tesisine bir ticari taksiyle giriş yaptığı görünüyor. Saldırganlardan birinin bina dışında diğerinin ise bina girişinde olduğu kaydedildi. 

9 Savcı Görevlendirildi 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısıyla alakalı olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir başsavcı vekili ile birlikte sekiz Cumhuriyet savcısının soruşturma için görev aldığını duyurdu. 

Yayınlara Yasak Getirildi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısı sonrası mahkeme tarafından bir yayın yasağı alındığı duyurdu.