Teknolojide devrim niteliğinde yenilikler ChatGPT ile birlikte geliyor! Bu özelliklerden sonra Google’un kendisini acilen yenilemesi gerekiyor!
Yapay zeka araştırma şirketi OpenAI’nin GPT-3.5 dil modeline dayalı olarak geliştirmiş olduğu sohbet robotu olan ChatGPT’nin beta sürümü kullanıcılar ile buluştu.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda önemli bir yer edinen arama motorları, hiç kuşkusuz çok fazla seçenek sunmasıyla birlikte kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Pek çok teknoloji devine ait olan birbirinden farklı arama motorlarının ya da chat uygulamalarının hepsinin yeteneği birbirinden farklı olduğu için pek çoğunu aynı anda kullanmak gerekiyor. Ancak test aşamasında olan ChatGPT, beklenenden çok daha fazlasını sunacak gibi duruyor.
OpenAI’nin üzerinde çalıştığı ChatGPT, hizmete sunulan beta sürüm modeli ile kullananları resmen kendisine hayran bırakıyor. Şimdiden Google’a meydan okumaya başlamış olan ChatGPT, dünyanın en çok kullanılan aram motorlarından biri olan Google’dan çok daha fazla özellik ile teknoloji severlerin hayatına girmeye hazırlanıyor.
CHATGPT, GOOGLE’A MEYDAN OKUYOR
Doğal insan dilini anlayabilen bir yazılım üretme aşamasında olan OpenAI, ChatGPT ile insan benzeri yazılı metinler üretebilen ve aynı zamanda prototip diyalog tabanlı bir yapay zeka sohbeti gerçekleştirebilecek olan bir robot yapmayı hedefliyor. Şu an için test aşamasında olan ChatGPT, en basit haliyle insanmış gibi davranan bir sohbet robotu olarak çalışıyor.
Derin öğrenme temelli dil modeli GPT-3.5 sayesinde nokta atışı cevaplar verebildiği görünen ChatGPT, karmaşık sorulara açıklama ve bunlara yanıt üretme konusunda ilk kullanıcılarını etkisi altına almış bulunuyor. Öyle ki, ilk kullanıcıların Google’a bir alternatif olarak tanımladığı ChatGPT’nin sohbet arabirimi aracılığıyla bilgi sağlamak ve soruları yanıtlamak için de kullanılacağı biliniyor.
CHATGPT, İNCELİK İLE HAZIRLANIYOR
Güvenli bir arama motoru olduğu öğrenilen ChatGPT’nin geldiği son noktaya ilişkin açıklama geçtiğimiz hafta OpenAI’den geldi. ChatGPT üzerinde çalışan araştırma ekibi, yeni robot ile ilgili olarak; “Diyalog biçimi, ChatGPT'nin takip sorularını yanıtlamasına, hatalarını kabul etmesine, yanlış öncüllere itiraz etmesine ve uygunsuz istekleri reddetmesine olanak tanıyor” açıklamalarında bulundu.
Öte yandan soru-cevap sistemi ile çalışan ChatGPT; temel akademik makaleler, edebi metinler, film senaryosu vb. gibi metinleri yazmak için kullanabilmesinin yanı sıra matematik denklemleri çözme ile hata ayıklama ve düzeltme gibi işlevlerde sunuyor. Diller arası çeviri yapabilen ChatGPT, metin özetleme ve metindeki anahtar kelimeleri tespit etme, sınıflandırma gibi pek çok işe de yarıyor.