Pastane Fiyatları Fırladı, Profiterol Zamlandı! Evde Profiterol Nasıl Yapılır? Kolay Profiterol...
Kalabalık davet sofralarında, doğum günlerinde, sürpriz partilerde ya da beş çayında vazgeçilmez tatlı profiterol baş tacı olmaya devam ediyor. Çikolatalı tatlılara karşı düşkünlüğü bulunanların hem hafif hem de masrafsız olan bu tarif ile tam not alacakları kesin. Hazırlanışı kolay ve ucuz ev yapımı profiterol tarifi püf noktaları ile haberimizde…
Akşam yemeklerinin üstüne hafif bir tatlı arayanlar, tatlıya düşkün olup yediğinde kendini huzursuz hissedenler… hem hafif hem de masrafsız profiterol tarifi ile aradığını buluyor. İçi yumuşacık dolgulu, yerken insanı rahatsız etmeyen üstü çikolatalı bu lezzetli tarif bitter çikolata ile yapıldığında diyet menülerinin de vazgeçilmezi haline geliyor. Tatlıya düşkün olan, yediğinde kendini huzursuz hisseden ve pişman olanlar bu hafif tatlı tarifi ile aradığı damak tadını ev doğallığında yakalayacak.
Evde Profiterol için Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nedir?
Profiterol tarifine geçmeden önce bilinmesi gereken püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat edildiğinde tatlının pastaneden alınmış gibi lezzetli ve görüntüsünün kusursuz olunması da sağlanabilir.
Hamurda kullanılacak yumurta hamur 10 dakika dinlendikten sonra kullanılmalıdır.
Eğer daha kabarık bir hamur görüntüsü alınması isteniyorsa küçük yumurta seçimi yapılmalıdır. Bu durumda yumurta sayısı 1 fazla kullanılabilir.
Profiterol için oluşturulmuş hamur toplarının içine kullanılacak krema sıkma poşetini alınmadan önce yeterli oranda soğutulmalıdır.
Evde Pratik Profiterol Yapmak için Malzemeler Nelerdir?
Profiterol malzemeleri
Hamuru için:
● Bir su bardağı un
● Bir su bardağı su
● 3 tane yumurta
● Margarin (125 gram)
İç kreması için:
● Bir buçuk çay bardağı şeker
● İki buçuk su bardağı süt
● 3 yemek kaşığı un
● 1 adet yumurta ve 1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
● 1 paket çikolata sosu
Evde Pratik Profiterol Nasıl Yapılır?
Evde pratik profiterol tarifini yapmak için öncelikle bir tencere içerisinde istenen miktardaki margarin bir bardak su ile beraber kaynatılmaya başlanır. Eriyen yağın içerisine bir bardak un eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırılır ve bu 3 dakika boyunca devam eder. Ardından ocağın altı kapatılır ve 10 dakika boyunca soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur karışımı bir kabın içine alınır. Üzerine 3 yumurta eklenir. Burada püf nokta her yumurtayı tek tek kırarak karıştırıp eklemektir. İşlem tamamlandıktan sonra hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
Köşede kullanılacak olan tepsi yağlanır. Hazırlanmış hamurdan kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak tepsi üzerine yerleştirilir. Aralarında 2 santim boşluk bırakmak kabardığında birbirlerine yapışmasına engel olacaktır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına konarak 40 dakika pişmesi beklenir. Hamurun pişmesi beklenirken iç harcı hazırlanmaya başlanır.
Bir köşede kabın içerisine tarihte belirtilen miktarda süt, un, şeker ve yumurta ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin altı yakılarak kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Krema kıvam aldığını fark edildiğinde üzerine vanilya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Piştiğinde altı kapatılır ve dinlenmeye alınır.
40 dakikalık pişme süresinin ardından hamurlar fırından alınır. Ortadan ikiye bölünür ve köşede hazırlanmış olan krema sıkma torbası yardımı ile içlerine doldurulur.
Profiterolün tamamlanması için son aşamaya gelindi. Bir köşede alınmış çikolata sosu belirtilen tarife göre kaynatılır ve ardından içi krema ile doldurulmuş olan profiterol toplarının üzerine eşit şekilde paylaştırılır. Soğuması için bir süre beklendikten sonra servis yapılabilir.