Özgür Özel'den TUSAŞ Saldırısı Açıklaması: Zamanlama Dikkat Çekici

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından Doğu programını yarıda keserek Ankara'ya dönme kararı aldı. Özel, saldırının zamanlamasına dikkat çekti.

Özgür Özel'den TUSAŞ Saldırısı Açıklaması: Zamanlama Dikkat Çekici

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Doğu turu programını yarıda keserek Ankara’ya dönme kararı alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Bugünkü terör saldırısının zamanlamasına yönelik de dikkatle bakmak gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'ya gitmeden önce Diyarbakır'da TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısına ilişkin basın mensupların sorularını yanıtladı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

- İçişleri Bakanımızla da telefonla görüştüm. 

- Biz terör kimden gelirse gelsin nereden gelirse gelsin ne amaçla yapılırsa yapılsın terörü lanetliyoruz. 

- Böyle süreçlerde konunun mutlaka tüm yönleriyle açığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Tabii ki böyle süreçlerde bunlar yaşanıyor, bu topraklarda bunlar hep yaşandı. O yüzden bugünkü terör saldırısının zamanlamasına yönelik de dikkatle bakmak gerekiyor. Ama bizim, Türkiye’nin kardeşliği ile ilgili umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecektir. Bu konudaki irademizi de hiçbir şey geri adım attırmayacaktır.

Siyasi Yankesicilik Yapmaya Çalışıyorlar

- Birtakım fırsatçılar, birtakım siyasi yankesiciler, kelime oyunlarıyla vatandaşımızı kandırmaya çalışıyorlar. 'Özgür Özel Kürtlere devlet vadetti.' Ben onlara Türkiye Cumhuriyeti devletini tam sahipleneceğiniz, kendinizi devletin sahibi hissedeceğiniz, Türklerle birlikte 86 milyonun bu devletin tam ve eşit yurttaş olduğunu hissedeceğiniz yarınlar için demokrasi ve birlikte çalışma vaat ediyorum, sözünün ilk kelimesinden siyasi yankesicilik yapmaya çalışanlardan bir şey çıkmaz, çıksa çıksa Avrupa’nın da dünyanın da demokrasinin başına dert olmuş, aşırı sağ popülizm çıkar. Onların da bütün dünyaya ve ülkelerine ne yaptığı ortada. Biz o yüzden kararlılıkla ve bu tip çarpıtmalardan, bu tip yalanlardan, bu tip yankesiciliklerden yılmadan doğru bildiğimizi savunmaya devam edeceğiz.

- Ankara’ya gidiyoruz, Ankara’da Merkez Yönetim Kurulumuz toplantı halinde. O toplantıya da katılacağız. Ve konuyu tüm yönleriyle irdeleyeceğiz ve yarın da yine Ankara’daki meslektaşlarınızla görüşlerimizi, düşüncelerimizi paylaşacağız. 

Etiketler: Özgür Özel, TUSAŞ, CHP