Ömer Kerkez Kimdir?

Ömer Kerkez bugünkü 37. tur oylamada Yargıtay Başkanlığına seçilmiştir. Peki, Peki, Ömer Kerkez kimdir? Ömer Kerkez kaç yaşında? Ömer Kerkez aslen nerelidir? İşte Ömer Kerkez Kimdir? Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey detayları...

Ömer Kerkez Kimdir?

Ömer Kerkez bugünkü 37. tur oylamada Yargıtay Başkanı oldu. Ömer Kerkez'in kim olduğu merak edilmeye başladı. Peki, Ömer Kerkez kimdir? Ömer Kerkez kaç yaşında, kaç doğumlu? Ömer Kerkez aslen nerelidir? İşte Ömer Kerkez kimdir hayatı hakkında merak edilen her şey...

Ömer Kerkez Kimdir? Hayatı

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Antakya’da doğdu. Antakya Lisesi’ni bitirdi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Trabzon’da yaptı.

Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlamış; sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığı’nda Tetkik Hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 

5 Temmuz 2017 tarihinde Yargıtay Üyeliği’ne seçilmiş olup Üçüncü Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 14.02.2023 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçim sonucunda Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı’na seçildi.

Ömer Kerkez bugün yapılan oylamada 193 oy alarak Yargıtay Başkanlığı'na seçildi.

Ömer Kerkez, evlidir ve 3 çocuk babasıdır.