Narin Güran'ın Cansız Bedeni Teslim Edildi! Dayı Detayı Dikkat Çekti

Son Dakika Haberleri: 10 saatlik otopsi işlemlerinin ardından 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarıldı. Narin Güran'ın cenazesi, dayısına teslim edildi.

Narin Güran'ın Cansız Bedeni Teslim Edildi! Dayı Detayı Dikkat Çekti

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan ve kaybının 19'uncu günü olan dün Eğertutmaz Deresi kenarında bulunan Narin Güran'ın cansız bedeni Diyarbakır'daki otopsi işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde yakınlarına teslim edildi. 

Narin’in 10 saatlik otopsisinin ardından cenaze Diyarbakır Otopsi Kurumu'nda bekletildi ve bu sabah ailesinin gözaltında olmasından dolayı dayısına teslim edildi.

Narin Güran Öldürüldüğü Köye Gömülecek

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından cenazesi teslim edilen Narin Güran'ın cenazesinin bugün saat 11.00'da Tavşantepe Mahallesi'nde defnedileceği belirtildi.

Tepkiler Sonucu Tavşantepe Köyü'nden Kaldırılmayacak

Habertürk'ün aktardığı habere göre, gelen tepkilerin ardından Narin'in cenazesi öldürüldüğü Tavşantepe Köyü'nde değil, Batı Karakoç Köyü'nden kaldırılacak.

Narin Güran Olayı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları büyük bir kamuoyu oluşturdu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Narin Güran'ın amcası ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran, olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Yapılan DNA incelemeleri sonucunda, Salim Güran'ın aracından alınan örneklerin Narin'in kıyafetlerindeki DNA ile eşleştiği tespit edildi. Bunun üzerine, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.