Narin Güran Toprağa Verildi! Tabutunda Kahreden Detay

21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran dün köyüne yakın derede cansız olarak bulunmuştu. Minik Narin'in cenaze namazı bugün köyünde kılındı. Narin'in tabutunun üstüne gelinlik konulması kahretti.

Narin Güran Toprağa Verildi! Tabutunda Kahreden Detay

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 günün ardından dün köye yakın Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'nin günlerdir ağladı Narin Güran'ın cenazesi, 10 saat süren otopsi işlemlerinin bu sabah Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak merkez Bağlar ilçesi Batıkarakoç Mahallesi'ndeki Batıkarakoç 2. Camisi'ne getirildi.

Tabutunun üzerine gelinlik bırakılan Güran'ın cenazesi musalla taşına konuldu.

Narin Güran Toprağa Verildi! Tabutunda Kahreden Detay - Resim : 2

“Bugün Burada Yatan Vicdanımızdır, İnsanlığımızdır”

Narin'in cenaze namazını kıldıran Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, “Cennete uçan Narin'imizi son yolculuğuna uğurlamak için buradayız.” dedi.

Minik Narin'in mezarı
Narin Güran'ın mezarı

Sözün bittiği yerde olduklarını dile getiren Büyük şunları söyledi:

“İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir ve yeniden hatırlarız. Kur'an ve sünnetin bize öğrettiği çerçevede ahlaklı bir toplum, nesil olma yolunda ilerleriz. Narin'imiz cennettedir, masumdur. Emin olun cennette. Elbetteki bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Dünyaya ait olan şey budur. Ama benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımızı, insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin yavrumuza.”

Narin Güran'ın cenazesi, omuzlarda ambulansa konuldu. 

Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'na getirilen cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Defin sırasında bazı kadınlar Kürtçe ağıt yaktı.

Narin Güran Toprağa Verildi! Tabutunda Kahreden Detay - Resim : 4

Cenazeye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AFAD İl Başkanı İlami Çakmak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve Güran'ın yakınları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.