Narin Güran Cinayetinde Gizli Tanık İfadesi Kan Dondurdu! 200 Bin Lira Teklif Etti

Son Dakika Haberleri... Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Olayın ardından tutuklanan amca S. G.'nin dışında, yardım eden ve gizli tanık statüsünde olan bir kişinin ifadesi de soruşturma dosyasına dahil edildi. Gizli tanığın verdiği ifadelere göre, amca Salim Güran’ın suçunu örtbas etmeye çalıştığı, Narin'in ölümünden sonra delillerin karartılması için çaba gösterildiği öne sürülüyor.

Narin Güran Cinayetinde Gizli Tanık İfadesi Kan Dondurdu! 200 Bin Lira Teklif Etti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 19. gününde köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Olay sonrasında yapılan otopsinin ardından Narin Güran'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Komşu köyde kılınan cenaze namazının ardından Narin, Tavşantepe Mahallesi'nde toprağa verildi.

Narin Güran Soruşturmasında Gizli Tanığın İfadesi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili amcası S.G. tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında, amca Güran’a yardım eden ve gizli tanık olarak ifade veren bir kişinin itirafı ortaya çıktı.

Sözcü TV'den Bedri Can Özbey'in aktardığı habere göre; gizli tanık, aynı zamanda köyün muhtarı olan amcanın, kendisini aradığını, kendi evinde bulunan bir su arızası nedeniyle sözleşme yaptıklarını ve belirli bir noktada buluşacaklarını ifade etti. Gizli tanık ve Narin'in amcası bir araya geldiğinde araç köyün belli bir noktasında durdu. Amca, gizli tanığa, Narin'in ölü olduğunu, cesedi saklaması için yardım istedi.

Muhtar Amca 200 Bin TL Teklif Etti

İfadenin devamında gizli tanık, muhtarın, cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini iddia etti.

Daha sonra gizli tanık, Narin'in cesedini bir süre köy çevresinde dolaştırdığını söyledi. İlk etapta, ilk 72 saatlik süre içinde, dere kenarında Narin'e ait bir iz aranmıştı. Arama kurtarma ekipleri özellikle dere kenarında arama faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı. Bu noktada Narin'e ait iz çıkmadıktan sonra gizli tanık Narin'in cesedini dere yatağına gömdüğünü itiraf etti. Bu itiraf da tutanağa geçti.

İfadenin devamında gizli tanık, şöyle devam etti:

- Gizli tanık, aynı zamanda köyün muhtarı olan amcanın, kendisini aradığını, kendi evinde bulunan bir su arızası nedeniyle sözleşme yaptıklarını ve belirli bir noktada buluşacaklarını ifade etti. Gizli tanık ve Narin'in amcası bir araya geldiğinde araç köyün belli bir noktasında durdu. Amca, gizli tanığa, Narin'in ölü olduğunu, cesedi saklaması için yardım istedi.

- Gizli tanık, muhtarın, cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini iddia etti.

- Gizli tanık, Narin'in cesedini bir süre köy çevresinde dolaştırdığını söyledi.

- İlk etapta, ilk 72 saatlik süre içinde, dere kenarında Narin'e ait bir iz aranmıştı. Arama kurtarma ekipleri özellikle dere kenarında arama faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı. Bu noktada Narin'e ait iz çıkmadıktan sonra gizli tanık Narin'in cesedini dere yatağına gömdüğünü itiraf etti. Bu itiraf da tutanağa geçti.

- Cesedin bulunmaması için 10-15 kiloluk taş parçaları ve dal parçalarını çuvalın üzerine koydu.

- Narin'in cesedini dere yatağına sakladıktan sonra eve geçtiğini belirtiyor bir süre evde bekledikten sonra dikkat çekmemek için arama-kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

- Gizli tanık, Narin'in amcasının da arama kurtarma çalışmalarında en önde yer aldığını da vurguladı.