Mustafa Kurtaran Kimdir? Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Yargıtay üyesi Mustafa Kurtaran bugünkü seçimle Yargıtay 3. Ceza Daire Başkanı oldu. Böylece Mustafa Kurtaran kimdir hayatı konusu merak konusu oldu. Peki, Mustafa Kurtaran kimdir? Aslen nerelidir, kaç yaşında? Hayatı hakkında merak edilen her şey...

Mustafa Kurtaran Kimdir? Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Mustafa Kurtaran Yargıtay 3. Ceza Daire Başkanı seçildi. 177 oy ile başkan olan Mustafa Kurtaran'ın kimdir olduğu hayatı da merak konusu oldu. Peki, Mustafa Kurtaran kimdir? Aslen nerelidir, kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Mustafa Kurtaran Kimdir?

Mustafa Kurtaran 1 Ocak 1966 yılında doğdu. Kurtaran, 1989 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajını bitirdikten sonra 1991 yılı başlarında hakimlik stajına başladı. 

Kurturan, 2003 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Entitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek lisans ve Doktora eğitimini tamamladı.

1994 Şubat Ayında kura kararnamesi ile Konya/Taşkent Hakimliğine atanarak meslek hayatına başladı. Sırasıyla Malatya/Arguvan, Sakarya/Karapürçek, Manisa/Akhisar ve İzmir Hakimliği görevlerinde bulundu.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken 14 Aralık 2014’de Yargıtay üyeliğine seçildi.

2015 yılında kurulan Yargıtay 16. Ceza Dairesine Yargıtay Başkanlık Divan’ınca görevlendirildi ve kapandığı tarihe kadar görev yaptı.

16. Ceza Dairesinin kapanmasından sonra 3. Ceza Dairesinde üye olarak görevlendirildi.

Mustafa Kurtaran 9 Ekim 2024 tarihinde üyesi olduğu Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı seçilmiştir.

Kurtaran, evli ve üç çocuk babasıdır.