Motorin Fiyatı Benzini Geçti: Benzin Fiyatlarına Bu Gece Yeni Zam Gelecek

Son Dakika Haberleri: Akaryakıt fiyatlarında değişim sürüyor. Benzin fiyatına bu gece yarısından itibaren zam gelecek. İşte 10 Ekim akaryakıt güncel fiyatları ayrıntıları...

Motorin Fiyatı Benzini Geçti: Benzin Fiyatlarına Bu Gece Yeni Zam Gelecek

Son Dakika Haberleri: Akaryakıt fiyatlarındaki değişimlerine bir yenisi 10 Ekim tarihi itibariyle yaşandı. Motorin fiyatı 0,76 kuruşluk zam sonrası benzin fiyatlarını geçti.

Benzin fiyatına ise bu gece yarısından itibaren zam gelmesi bekleniyor.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, yeni gelecek 0,76 kuruşluk zam sonrası benzinin litresi İstanbul Avrupa yakasında 43,69 TL'den satılacak. 

Akaryakıt Fiyatları

10 Ekim Akaryakıt Güncel Fiyatları: 5 İlde Son Durum

Bugün (10 Ekim 2024) gelen zammın ardından akaryakıt güncel fiyatları, İstanbul Avrupa yakasında motorin fiyatı 43,51 lira, Ankara'da 44 lira, İzmir'de 44,51 lira, Antalya'da 44,95 lira, Diyarbakır'da ise 45,14 lira oldu.

Benzin fiyatı da İstanbul Avrupa yakasında 42,93 lira, Ankara'da 43,33 lira, İzmir'de 43,77 lira, Antalya'da 44,21 lira, Diyarbakır'da 44,46 liradan satılmaya devam ediyor.

10 Ekim Akaryakıt Güncel Fiyatları

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının hesaplanması, global petrol piyasası ve döviz kurlarıyla doğrudan ilişkilidir. Akaryakıt fiyatları hesaplanırken şu adımlardan geçer:

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı: Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance, Freight) Akdeniz ürün fiyatları dikkate alınır. Günlük olarak dolar kuru takip edilir ve bu fiyatlar yerel para birimine çevrilir. Bu veriler doğrultusunda gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenir.

Vergi ve Diğer Paylar: Gümrüksüz rafineri fiyatına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve EPDK payı eklenir. Sonrasında KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanır. KDV eklenmesiyle birlikte, bayilerin ve dağıtıcıların marjları da hesaba katılarak nihai tüketici fiyatı belirlenir.