Mezarı Açılan Cem Garioğlu'nun DNA Sonucu Çıktı! Gerçek Ortaya Çıktı

Son Dakika Haberleri: Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun DNA testi sonucu çıktı. Garipoğlu'nun mezarından geçtiğimiz hafta alınan örnekler Garipoğlu ailesiyle uyuştu.

Mezarı Açılan Cem Garioğlu'nun DNA Sonucu Çıktı! Gerçek Ortaya Çıktı

Son Dakika Haberleri: Münevver Karabulut'u vahşice katledip cezaevinde intihar ettiği söylenen Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan örnekler Garipoğlu ile uyuştu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerin Garipoğlu'na ait olduğunu açıkladı.

Başsavcılığın açıklamasında, “Mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet ve Anne Tülay'ın çocuğu Cem Garipoğlu'na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir.” denildi.

Mezarı Açılan Cem Garioğlu'nun DNA Sonucu Çıktı! Gerçek Ortaya Çıktı - Resim : 1

Garioğlu'nun Mezarı 3 Ekim'de Açılmıştı

İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u katletmesinin ardından cezaevinde 2014 yılında intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “fethi kabir” kararı doğrultusunda 3 Ekim'de açılmıştı. Mezardan cesedine ait alınan parçalar, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. 

Mezarı Açılan Cem Garioğlu'nun DNA Sonucu Çıktı! Gerçek Ortaya Çıktı - Resim : 2

“Kemikler, Kafatası Var, Kefen Yok”

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “fethi kabir” işleminin tamamlanmasının ardından gazetecilere, Cem Garipoğlu'nun cesedi olduğu iddia edilen kemiklere ve kafatasına ulaşıldığını söyledi.

Mezarın iki parça halinde olduğunu aktaran Epözdemir, “Üst kısım boş, alt kısımda ceset bütünlük arz etmiyor. Kemikler, kafatası var, kefen yok. Steril bir bez yok. Dağınık bir şekilde toprak üstünde sadece kemikler ve kafatasını görebildik.” açıklamasında bulunmuştu.

Bir gazetecinin “Kefensiz bir şekilde mi defnedilmiş?” sorusu üzerine Epözdemir, “Onu bilemiyorum. O konuda bir şey söylemeyeyim. An itibarıyla tutanağa da geçti. Kefen ve bezin olmadığını hem adli tıp uzmanı 3 arkadaşımız yazdılar hem de biz tutanağa geçirdik. Başsavcılık da keza onu yazmış oldu.” ifadelerini kullanmıştı.