Meme kanserini kişi nasıl anlayabilir? Meme kanserinde ortak bulgular hayat kurtarıyor!
Dünyayı etkisi altına alan kanser hastalığı farklı türlerde yayılımını sürdürüyor. Özellikle kadınları tehdit eden ve her yaşta düzenli kontrollerle takip edilmesi gereken meme kanseri yaşanma sıklığı gittikçe artıyor. Belirtilerin fark edilmesi kişiyi hayata geri döndürüyor. Meme kanseri belirtileri, oluşum nedenleri ile haberimizde…
Kadınların daha sıklıkla yaşadığı meme kanseri vaka sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu konuda daha çok bilinçlenmek ve problemin nedenini anlamak önemli oluyor. En genel tanımı ile meme kanserinin oluşma nedeni genel yapıda var olan salgı bezleri ya da yağ dokularında hücresel değişimin yaşanması, zamanla bu durumun kansere dönüşmesine neden oluyor. Başlangıçta bu bölgede yoğunlaşan kanser fark edilmediğinde zamanla vücudun diğer organlarına da yayılabiliyor.
ORTAK BULGULAR HAYAT KURTARIYOR!
Yapılan araştırmalar neticesinde uzmanlar tarafından meme kanserinin oluşum sürecine dair net bir bilgi alınamıyor. Fakat incelemeler ortak bulguları ortaya çıkarıyor. Meme kanserinin nedenleri arasında fazlaca alkol tüketmek ya da kiloda fazlalığın olması görülebiliyor. Pek çok araştırma genetik faktörlerden kaynaklı olarak aileden aktarımla gelen bir durum olduğunu ifade ediyor.
MEME KANSERİNİN NEDENLERİ NELERDİR?
Meme kanserine neden olabilecek etkenler azaltıldığında ya da uzak durulmaya çalışıldığında daha olumlu sonuçlar elde edebilmek mümkündür. Daha önce meme kanseri hastalığını atlatmış bir kişi ömrünün ilerleyen yıllarında tekrar karşılaşabiliyor. Dışarıdan çok fazla vücut radyasyona maruz kaldığında bu durum yaşanabiliyor. Hiç çocuk doğurmamış ve ilk çocuğunu otuzlu yaşlarından sonra doğurmuş olan bir kişininde meme kanserine yakalanma riski oldukça büyüktür. Bir kişi doğum yaptıktan sonra en az 6 ay bebeğini emzirmelidir. Emzirmezse bu durumda kanser hücrelerinin çoğalmasına neden olabilir.
MEME KANSERİ TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?
Meme kanseri tedavi edilebilir mi? sorusu da merak ediliyor. Buna net olarak erken teşhis konulduğunda tedavi sürecinin daha hızlı bir şekilde gerçekleşebildiği söyleniyor. Hastalık ilk evrelerinde ise bölgede oluşmuş kanserli dokunun alınabilmesi daha kolay hale geliyor. Birinci evrede ameliyat kısa sürede tamamlanarak kişinin kemoterapi ihtiyacı dahi oluşmuyor.