Mehmet Özhaseki Görevi Bıraktı Yerine Murat Kurum Bakan Oldu

Son Dakika Haberleri: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Özhaseki yerine Murat Kurum getirildi.

Mehmet Özhaseki Görevi Bıraktı Yerine Murat Kurum Bakan Oldu

İstifa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yerine Murat Kurum göreve getirildi.

Mehmet Özhaseki dün akşam saatlerinde X hesabından yaptığı paylaşımda, "Üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim." ifadelerini kullandı. 

Murat Kurum Bir Yıl Aradan Sonra Bakanlık Koltuğuna Döndü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden affı kabul edilen Mehmet Özhaseki'nin yerine, 02 Temmuz 2024 Tarihli ve 32590 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre,  Murat Kurum atandı. Böylece Kurum, yaklaşık bir yıl aranın ardından eski görevine döndü.

Mehmet Özhaseki Görevi Bıraktı Yerine Murat Kurum Bakan Oldu - Resim : 1

Murat Kurum'dan İlk Mesaj

Yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koltuğuna oturan Murat Kurum sosyal medya platformu X hesabından paylaştığı mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin." dedi.