Maymun Çiçeği Ülkemizde Görüldü Mü? Bakanlık Alarm Haline Geçti

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun Çiçeği virüsü hakkında bir açıklama yaptı. Memişoğlu, "Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı.” dedi.

Maymun Çiçeği Ülkemizde Görüldü Mü? Bakanlık Alarm Haline Geçti

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) alarm durumunda olduğu maymun çiçeği hastalığına ilişkin endişeler ülkemizde de artıyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu M çiçeği hastalığıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Maymun çiçeği virüsünün bugüne kadar Türkiye’de görülmediğini söyleyen Bakan Memişoğlu, “Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve izolasyonlar dahil olmak üzere gereğini yapacağız.” diye konuştu.

“Bakanlığımız Alarm Halinde”

Sağlık Bakanlığı’nın aşıdan teste neler yapacağı konusunda alarm halinde olduğunu söyleyen Bakan Memişoğlu, “Korkuya ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla, yakın takiple şu andaki pozisyonumuzda devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Maymun Çiçeği Ülkemizde Görüldü Mü? Bakanlık Alarm Haline Geçti - Resim : 1

“Şu anda Ekstra Bir Tedbire İhtiyacımız Yok”

Maymun çiçeği virüsünün, Covid-19 gibi salgına sebebiyet vermeyeceği, olsa dahi pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat olduğunu anlatan Bakan Memişoğlu, “Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu anda ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.” diye konuştu.