Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Esma Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Esma'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının kız kardeşi ve obanın saygın kadını Esma’yı canlandıran Sezgin Uzunbekiroğlu, başarılı bir performans sergiliyor. Peki, Esma karakteri kimdir? Sezgin Uzunbekiroğlu kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin yetenekli oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Esma Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Esma'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi, Dilin Döğer ise, Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’yı canlandırıyor. Sezgin Uzunbekiroğlu ise, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının kız kardeşi ve obanın saygın kadını Esma’yı canlandırıyor. Peki, Esma karakteri kimdir? Sezgin Uzunbekiroğlu kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin yetenekli oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Esma Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Esma'yı kim oynuyor? - Resim : 1

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Esma Kimdir?

Esma, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının kız kardeşi ve obanın saygın kadını olan bir karakterdir. Esma, Selahaddin Eyyübi’nin hem akrabası hem de sırdaşı olan güzel ve cesur bir kadındır. Esma, Selahaddin Eyyübi’nin hayatında önemli bir yere sahiptir. Esma, Selahaddin Eyyübi’nin savaşlarda, siyasette, ailede ve dinde karşılaştığı zorluklara destek olur. Esma, Selahaddin Eyyübi’nin hem mutluluğunu hem de acısını paylaşır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Esma Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Esma'yı kim oynuyor? - Resim : 3

Sezgin Uzunbekiroğlu Kimdir?

Sezgin Uzunbekiroğlu, dizide Esma’yı canlandıran başarılı bir oyuncudur. Sezgin Uzunbekiroğlu, 27 Temmuz 1985 tarihinde Belçika’nın Limburg kentinde Heusden-Zolder eyaletinde doğmuştur. Tam adı Sezgin Uzunbekiroğlu Yılmaz’dır. Oyunculuğa ilk olarak 1992 yılında “Heykel” isimli müzikalle başlamıştır. İlkokul eğitimini Musica adlı sanat okulunda bitiren Sezgin Uzunbekiroğlu aynı zamanda “Kindervreugd Jeugdtheater” isimli amatör tiyatro topluluğu bünyesinde 1998 yılına kadar tiyatro sahnelerinde yer almıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Esma Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Esma'yı kim oynuyor? - Resim : 5

Tiyatro kökenli bir oyuncu olan Sezgin Uzunbekiroğlu’nu ailesi bu konuda oldukça desteklemiştir. Oyunculuk eğitimine Güzel Sanatlar Lisesi ile başlayan başarılı oyuncu Belçika Kraliyet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne devam etmiştir. Birçok dizi ve filmde rol alan Sezgin Uzunbekiroğlu, özellikle “Söz” dizisinde izleyiciler tarafından oldukça tanınmaya ve ilgi görmeye başlamıştır.

Aynı zamanda Disney+ da yayınlanan “Kaçış” dizisine eşi Adem Yılmaz ile birlikte dahil olmuş burada Fatima karakterini canlandırmıştır. 2022 yılında “Netflix” platformunda yayınlanan başrollerinde Birce Akalay, Olgun Toker ve Şehsuvar Aktaş gibi başarılı isimlerin bulunduğu “Mezarlık” dizisinde Feriha karakteriyle geniş kitlelerce beğenilmiştir. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan Sezgin Uzunbekiroğlu, dizideki Mansur karakterinin kız kardeşi Esma rolüne hayat vermektedir. Savaşçı ve cesur olan Esma’nın elinden gelmeyen hiçbir iş yoktur. Öte yandan geleneklerine çok bağlı, vakur, soğukkanlı ve obanın üzerinde itibarı oldukça yüksek bir karakterdir.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Esma Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Esma'yı kim oynuyor? - Resim : 6

Sezgin Uzunbekiroğlu, kendisi gibi oyuncu olan Adem Yılmaz ile evlidir. Sezgin Uzunbekiroğlu’nun Instagram hesabı @sezginuzunbekiroglu’dur.