Jahrein Lakaplı Ahmet Sonuç Cezaevine Gönderildi! Jahrein Ne Dedi, Neden Tutuklandı?

Antalya'da sosyal medya yayıncısı olan Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç ve Ertürk Kösen kız çocuklarına ilişkin müstehcen ifadeleri nedeniyle gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Jahrein'in çocuğu hakkında dadeğerlendirme ve tedbir alınmasını istendi. 

Jahrein Lakaplı Ahmet Sonuç Cezaevine Gönderildi! Jahrein Ne Dedi, Neden Tutuklandı?

Antalya’da ‘müstehcenlik’ suçlamasıyla dün gözaltına alınan internet ünlüsü ‘Jahrein’ lakaplı Ahmet Sonuç bu akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine  gönderildi. 

Jahrein lakaplı Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç gözaltı işlemlerinin ardından tutuklandı.

Jahrein’in dün gözaltına alındığını duyuran Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması şöyleydi:

“X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üzerinden ‘Rockerpuck_Evil’ kullanıcı adlı ve ‘Pungent 666’ rumuzuyla yöneticisi olduğu ‘İncel sohbet odası’ başlıklı açık kaynaklarda yer alan canlı sohbet odasında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapıldığı görülmüştür. Bahse konu konuşmalar incelendiğinde ‘Rockerpuck_Evil’ kullanıcı isimli ‘Pungent 666’ rumuzlu X hesabı kullanıcısının (E.K) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca ‘Jahrein’ isimli kullanıcısın Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde ‘Jahrein’ isimli kullanıcının (A.S) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. E.K. ve A.S isimli şahıslar 12.09.2024 günü emniyet müdürlüğümüz siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü görevlilerimiz tarafından gözaltına alınarak haklarında Türk Ceza Kanunu’nun 226’ncı maddesine göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır.”

Jahrein Lakaplı Ahmet Sonuç Cezaevine Gönderildi! Jahrein Ne Dedi, Neden Tutuklandı? - Resim : 1

Ahmet Sonuç (Jahrein) Tutuklandı

Haklarında ‘müstehcenlik’ suçlamasıyla yasal işlem başlatılıp dün gözaltına alınan E.K. ve A.S.’in emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Bugün adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Ortaya çıkan gözaltı görüntülerinde Sonuç ve E.K'nin ters kelepçe ile gözaltına alındığı görülü.

Jahrein Ne Dedi?

Sosyal medyada açtığı canlı yayında Jahrein (Ahmet Sonuç) konuşan, “Bu kadar ekranlardan uzak olma sebebim… Birincisi, hanımın kardeşi neyim oluyor lan?” dedi. Takipçilerinin baldız yanıtı sonrasında ise: “Baldız olsa çoktan s*kerd*m” ifadelerini kullandı. Ayrıca, X'teki Spaces odasında da kız çocukları için müstehcen ifadeler kullanan Jahrein büyük tepki çekti.

Jahrein Neden Gözaltına Alındı?

Jahrein, sosyal medya platformu X'deki canlı sohbet odası ile canlı yayınlarında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapıldığı gerekçesiyle "müstehcenlik" suçundan gözaltına alınmıştı.

Jahrein Savcılık İfadesi Ortaya Çıktı

Tutuklanan Ahmet Sonuç’un (Jahrein) savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Jahrein ifadesinde “Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Her çağrıldığımda gelip ifademi veriyorum. Olay üzerine kendim gelip teslim oldum. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı aksi taktirde adli kontrol uygulanmasını talep ederim.” dedi.

Jahrein Lakaplı Ahmet Sonuç Cezaevine Gönderildi! Jahrein Ne Dedi, Neden Tutuklandı? - Resim : 2

Çocuğu Hakkında Tedbir Alınması İstendi

Öte yandan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, Ahmet Sonuç’un, çocuğu hakkında değerlendirme ve tedbir alınmasını istedi. 

Jahrein'i tutuklamasına ilişkin mahkeme kararının gerekçesi

Şüpheli AHMET SONUÇ'un üzerine atılı Müstehcen Yayınların Yayımlanmasına Aracılık Etmek suçunun vasıf ve mahiyeti, atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren araştırma raporları, paylaşım görseli, el koyma tutanağı, inceleme raporu inceleme tutanağı, arama- el koyma-yakalama ve gözaltına alma tutanağı şeklinde somut delillerin bulunduğu, delillerin henüz tamamen toplanmamış olması sebebiyle şüphelinin salıverilmesi halinde kaçacağı, saklanacağı, delilleri gizleyeceği hususunda kuvvetli şüphenin bulunması, işin önemi ve şüphelinin üzerine atılı suçun cezasının alt ve üst sınırlarına göre adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı, tutuklama tedbirinin verilebilecek ceza miktarına göre ölçülü olduğu hususları hep birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin CMK.nun 100. ve devamı maddeleri gereğince TUTUKLANMASINA,

Hakkında yeteri kadar tevkif müzekkeresi düzenlenmesine,

CMK.nun 107/1. maddesi gereği şüphelinin tutuklandığının C.Başsavcılığı aracılığı ile bir yakınına veya şüphelinin belirleyeceği bir kişiye bildirilmesine,

Hazırlık evrakının ikmali için C.Savcılığına tevdiine, Dair: şüpheli ve müdafinin yüzüne karşı tefhimden itibaren 2 hafta içinde Hakimliğimize verilecek bir dilekçe ya da Zabıt Katibine yapılacak beyanının zapta geçirilip Hakime onaylattırılmak veya Cezaevi Müdürlüğü'ne Hakimliğimize iletilmek üzere bir dilekçe verilmek suretiyle Antalya Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi. Açıkça okunup anlatıldı. 13.09.2024

Etiketler: Ahmet Sonuç, Jahrein