İstanbul Boğazı Sırtlarındaki Kaçak Villanın Esrarengiz Sahibi Kim? Arkasında Rus Oligark Var

Üsküdar Vaniköy'de Boğaz öngörünüm bölgesinde yer alan ve kaçak olduğu tespit edilen villan inşaatının, Rus iş adamı Boris Borishenko'ya ait olduğu ileri sürüldü. Borishenko'nun 34 yaşında olduğu ve ticari geçmişinin yalnızca dört yıl olması, dikkat çekici bir detay olarak öne çıktı.

İstanbul Boğazı Sırtlarındaki Kaçak Villanın Esrarengiz Sahibi Kim? Arkasında Rus Oligark Var

Dünyanın en güzel manzaralarından biri olarak gösterilen İstanbul Boğazı'nın Vaniköy mevkiinde bulunan kaçak villa üzerindeki tartışmalar devam ediyor.

Adnan Oktar’ın İstanbul Vaniköy’de yıllardır kiracısı olduğu villa, polis operasyonunun ardından 2022 yılında ünlü 26 milyon dolara Boris Borishenko tarafından satın alındığı ortaya çıkmıştı. 

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'in haberine göre ise İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villanın satış sürecine bazı İsrailli ve Yahudi isimlerin aracılık ettiği iddiası ortaya atıldı. Ayrıca, 1990 doğumlu Rus iş adamı Boris Borishenko'nun ticari geçmişinin sadece dört yıl olduğu belirtildi. Borishenko'nun ilk şirketi Pure Biofuel'i 2020 yılında Yeni Zelanda'da kurduğu, ardından şirket merkezini Londra'ya taşıdığı ve 5 Haziran 2023'te Türkiye'ye getirdiği ifade edildi.

34 yaşındaki Borishenko’nun bu kadar kısa sürede kaydettiği yükseliş dikkat çekici bulundu.

Rus iş adamının Türkiye merkezli faaliyetlerinin arkasındaki asli gücün ambargolu isimlerden Rus Oligark Roman Abramoviç olduğu değerlendiriliyor. ABD-Avrupa dahil dünyanın birçok ülkesinde kara listeye alınan Abromoviç’in birçok ticari faaliyeti Borishenko üzerinden sürdürdüğü ileri sürülüyor.