İsrail’den Beyrut’ta Yeni Suikast! Nabil Kaouk Öldürüldü

Son Dakika Haberleri: İsrail ordusu, Hizbullah yetkilisi Nabil Kaouk’un öldürüldüğünü iddia etti. Olayla ilgili Hizbullah’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail’den Beyrut’ta Yeni Suikast! Nabil Kaouk Öldürüldü

Son Dakika Haberleri: İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlenen hava saldırılarında Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden Nabil Kaouk’un öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah’tan resmi açıklama gelmezken, örgütün destekçileri Hasan Nasrallah ve Kaouk için taziye mesajları paylaşıyor.

İsrail ordusunun açıklamasında, Kaouk’un “Hizbullah’ın merkez konseyinin üst düzey bir üyesi ve önleyici güvenlik biriminin komutanı olduğu” belirtildi. Hizbullah liderliğine yakın bir isim olarak nitelenen Kaouk’un “son günlerde İsrail devletine ve vatandaşlarına yönelik terör saldırılarının ilerletilmesinde doğrudan rol aldığı” savunuldu.

Hizbullah’a 80 Yıllarda Katıldı

Hizbullah’a 1980'lerde katılan Kaouk, örgütün yürütme konseyinde güney Lübnan bölgesinin sorumlusuydu. Aynı zamanda, yürütme konseyi başkan yardımcılığı da yapıyordu

Hizbullah Gene Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü. Nasrallah ve diğer bazı üst düzey isimlerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan İsrail hava saldırıları, Beyrut'un Dahiye bölgesinde 6 binayı yerle bir etmişti. Şiddeti Beyrut'un birçok bölgesinde hissedilen hava saldırıları, gece boyunca devam etti. 

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü.