Halk virüsün suçlusu gördüğü maymunları zehirledi! Akıl tutulması yaşayan halka DSÖ'den açıklama geldi!
Koronavirüs salgınının etkileri henüz atlatılabilmişken aniden dünyada yayılımını hızlandıran maymun çiçeği virüsü halkı paniğe sürüklüyor. Bazı ülkelerden elde edilen bilgilere göre salgının etkisi ile insanlar hiç olmayacak davranışlarda bulunmaya başladı. Brezilya'da yaşanan olay durumun ciddiyetini tekrar ortaya koydu. Detaylar haberimizde…
Elde edilen bilgilere göre kısa bir süre önce Brezilya'da maymun çiçeği virüsünü yaymakla suçlu bulunan 10 maymun zehirlendi ve üzerine maymunlara işkence uygulandı. Maymun çiçeği virüsünün yayılma hızını arttırması insanları paniğe sevk ederek olmayacak davranışlarda bulunmasına neden oluyor.
KÜRESEL YAYILIM HIZI HALKI PANİĞE SÜRÜKLÜYOR!
Maymun çiçeği virüsünün yayılımı özellikle Mayıs ayından sonra hızını daha da arttırdı. Afrika ülkelerinde yayılmaya başlayan virüs Avrupa'ya da sıçradı. Küresel anlamda gelinen noktada vaka sayısı 28 bini aştı. Bugüne kadar elde edilen verilerde salgın süreci 12 farklı ölümle sonuçlandı.
İNSANLAR AKIL TUTULMASI YAŞIYOR
Amerika'da maymun çiçeğine karşı acil olarak bir şeyler yapılması gerektiğini ifade eden pek çok eylemler yurdun farklı noktalarında başlatıldı. Dünyanın her bölgesine yayılan hastalık Brezilya'da akıl tutulmasına neden oldu. Söylenenlere göre geçtiğimiz günlerde 10 maymunun zehirlendiği ve bilinçli olarak bu maymunlara da eziyet uygulandığı ortaya çıktı. Arama ve kurtarma ekipleri başta olmak üzere bölgeye aktivistlerde yöneldi. 3 farklı maymunun gerçekten de zehirlendiği ve saldırıya uğradı fark edildi. Şüpheler daha da arttı.
Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre bugün Brezilya'da 1.700 binden fazla kişi maymun çiçeği virüsü vakasıyla karşı karşıya.
DSÖ:"MONKEYPOX İSMİ YANILTICI OLMASIN!"
Dünya Sağlık Örgütü yaşanan bu duruma kayıtsız kalmadı. Özellikle maymunların hastalıkla alakası olmadığını ana taşıyıcısının onlar olmadığını ifade eden konuşmasında çeşitli hayvanların üzerinde ve kemirgenlerde rastlanabilecek bir virüs olduğunu ifade etti.
"İsminin Monkeypox oluşu virüsün maymunlardan alındığı anlamına gelmemeli. Danimarka'da bu virüsünü araştırılması için maymunlar üzerinde deney yapılırken bu isim verilmiştir" dedi.
ASIL ENDİŞE İNSANLARDAN OLMALI!
Dünya Sağlık Örgütünde sözcülük yapan Margarit Harris Cenevre'de gazetecilere verdiği bir röportajda şunların şu sözleri dikkat çekti: "İnsanların bilmesi gereken bir şey var ki bu virüs insanlar arası temasla bulaşıyor. Brezilya'da akıl almaz bir şekilde primatlara yönelik saldırıda bulunuldu fakat unutulmamalı maymun çiçeği salgınında bu sürecin maymunlarla bir ilgisi yok. Asıl insanlar virüsü yaymaktan kaçınmaları noktasında neler yapması gerektiğini düşünmelidir. İnsanların hiçbir hayvana bu yönden saldırması doğru değildir" dedi.