İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9832 %0.23
37,4342 %0.02
3.305,97 0,30
Medya Haber GÜNCEL Ülkelerin mutluluk maliyetleri açıklandı! Türkiye bakın listede hangi konumda yer alıyor!

Ülkelerin mutluluk maliyetleri açıklandı! Türkiye bakın listede hangi konumda yer alıyor!

Mutluluk, her insanın aradığı ve ulaşmak istediği bir duygu. Peki, mutlu olmak için ne kadar para gerekli? Bu sorunun cevabı, yaşadığınız ülkeye göre değişiyor. S:Money şirketi tarafından yapılan bir araştırma, 174 ülkede mutlu olmak için yıllık olarak ihtiyaç duyulan minimum geliri ortaya koydu. Türkiye ise listede görece daha ucuz olan sarı alanda yer aldı..

Mutluluk maliyeti, bir kişinin yaşamından memnun olması için yıllık olarak ihtiyaç duyduğu gelir miktarını ifade ediyor. Bu miktar, her ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel koşullarına göre farklılık gösteriyor. Araştırmacılar, mutluluk maliyetini hesaplamak için Purdue Üniversitesi’nin mutluluk ve gelir arasındaki ilişkiyi analiz eden bir çalışmasından yararlandı.

Bu çalışma, her dünya bölgesi için Yaşam Değerlendirmesi (LE) adı verilen bir ölçümün doyum noktasını belirledi. LE, bireyin yaşamının ne kadar iyi olduğunu düşündüğünü değerlendiren bir ölçüm. LE’nin doyum noktası ise, gelirdeki herhangi bir artışın bireyin mutluluğu üzerinde hiçbir etkisi olmadığı gelir noktasını temsil ediyor.

Araştırmacılar, LE’nin doyum noktasını her ülke için yerel para birimine çevirmek için Uluslararası Para Fonu’nun verilerini kullandı. Ayrıca Google Finans’ın güncel döviz kurlarını kullanarak yerel para birimlerini tekrar ABD dolarına çevirdiler. Böylece her ülke için mutluluk maliyetini belirlediler.

Mutlu Olmak İçin En Fazla Paraya İhtiyaç Duyan Ülkeler Hangileri?

Araştırmanın sonuçlarına göre, mutlu olmak için en fazla paraya ihtiyaç duyan ülke İran oldu. İran’da bir kişinin mutlu olması için yıllık 239 bin 700 dolar gelire ihtiyacı var. Bu rakam, Türkiye’de asgari ücretle çalışan bir kişinin yaklaşık 50 yılda kazanabileceği miktara denk geliyor. İran’ı Yemen (172 bin 140 dolar) ve Avustralya (121 bin 191 dolar) takip ediyor.

Mutlu olmak için en fazla paraya ihtiyaç duyan ülkeler genellikle siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın yaşandığı veya yaşam maliyetinin çok yüksek olduğu ülkelerdir. Bu ülkelerde insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak bile zor olabilir. Bu nedenle mutlu olmak için daha fazla paraya ihtiyaç duyarlar.

Mutlu Olmak İçin En Az Paraya İhtiyaç Duyan Ülkeler Hangileri?

Mutlu olmak için en az paraya ihtiyaç duyan ülke ise Sierra Leone oldu. Sierra Leone’de bir kişinin mutlu olması için yıllık sadece 8 bin 658 dolar gelire ihtiyacı var. Bu rakam, Türkiye’de asgari ücretle çalışan bir kişinin yaklaşık 2 ayda kazanabileceği miktara denk geliyor. Sierra Leone’yi Surinam (10 bin 255 dolar) ve Madagaskar (11 bin 355 dolar) izliyor.

Mutlu olmak için en az paraya ihtiyaç duyan ülkeler genellikle gelir eşitsizliğinin az olduğu veya yaşam maliyetinin düşük olduğu ülkelerdir. Bu ülkelerde insanlar daha basit ve sade bir yaşam sürerler. Bu nedenle mutlu olmak için daha az paraya ihtiyaç duyarlar.

Türkiye’de Mutlu Olmak İçin Kaç Lira Gerekli?

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye, mutluluğun görece daha ucuz olduğu sarı renk ile gösterilmiş. Rapora göre Türkiye’de bir kişinin mutlu olması için yıllık 14 bin 254 dolara ihtiyacı var. Güncel kur ile bu, yaklaşık 385 bin TL. Yani ayda 32 bin lira kazanmak Türkiye’de mutluluk için yeterli. Ancak araştırmacılar, bu rakamların bireysel mutluluk üzerinde “hiçbir etkisi olmadığı” notunu düştü. Yani mutluluk, sadece parayla ölçülebilecek bir şey değil.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *