Genç Girişimcilere Devlet Desteği Açıklandı: 65 Bin TL Ödenecek!
KOSGEB kendi işinin patronu olmak isteyen genç girişimcilere 65.000 TL'ye kadar hibe desteği sunuyor. Geleneksel girişimci paketi kapsamında sunulacak bu faydadan yararlanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekecek. KOSGEB girişimci desteğine kimler, nasıl başvurabilir? Tüm detaylar haberimizde…
KOSGEB'in genç girişimcilere sunmuş olduğu bu fayda özel eğitim sürecinden geçerek başarılı olan tüm girişimcilere sunulur. Öncelikli olarak eğitim sürecini tamamlayan her birey başvuru yapabilecek. Başvurunun değerlendirilmesinde belirli kriterler yer alır. Ardından çalışma sağlanacak sektöre yönelik destek gruplarından en uygun olanı seçilerek yeni bir iş kolu oluşturulabilir. Devletin KOSGEB üzerinden sunduğu bu fırsat ilk kez kurulacak işletmelerin daha çok ayakta kalabilmesine desteklemek amacıyla sunuluyor.
KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMINDAN NE KADAR ÖDEME ALINIR?
KOSGEB'in genç girişimcilere özel sunduğu destek fırsatı kuruluşlara yönelik olarak gerçek ya da sermaye şirketlerine sunuluyor. Gerçek kişi kapsamında işletme açacak olanlar için 5.000 TL, sermaye şirketi pozisyonunda işletme kuracaklar için ise 10.000 TL ödeme yapılacak. 1. ve 2. performans dönemi olarak işletmenin ortaya koyduğu başarı üzerinden ödenecek tutar belirli aralıklarda gün sayısı üzerinden artırılarak en fazla 20.000 TL'ye ulaşacak. Sertifika almak isteyen tüzel kişi ya da firmaya yönelik sertifika desteği 5000 TL olarak sunulacak. Yukarıda bahsi geçen tüm rakamlar geri ödemesiz olarak KOSGEB tarafından genç girişimciye sunulacaktır.
KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
İşletmede aktif faaliyette bulunan personelin prim gün sayısı toplandığında performans dönemine yönelik destek tutarı hesaba aktarılacak. Her bir performans dönemi 1 yıl olarak değerlendiriliyor. Girişimci olarak faaliyette bulunacak olan kişi kadın, genç, engelli, gazi ya da 1.dereceden şehit yakını olduğunda her performans dönemi için verilen tutara 5000 TL eklenecek.
KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU
Girişimciye yönelik sunulan 65.000 tutarında destekten faydalanmak isteyenlerin başvuru formunu doldurması gerekiyor. Konu üzerine başvuru formu, taahhütname ve başvuru sürecinin değerlendirilmesine yönelik kriterlerin yer aldığı form KOSGEB internet sitesi üzerinden “Geleneksel girişimci destek programı” ile öğrenilebilir.
KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMINA NASIL BAŞVURULUR?
KOSGEB yeni girişimci destek programından faydalanabilmek için şu adımları takip etmek gerekiyor:
-
İşletmeye yönelik NACE kodu tespit edilir.
-
Kurulacak olan iş KOSGEB'in desteklediği bir sektör mü? Linke tıklanarak öğrenilebilir.
-
KOSGEB “Girişimcilik Eğitim Katılım Belgesi” alınmalıdır.
-
Tespit edilen kod Girişimciliği Geliştirme Destek Programı-İleri Girişimci Faaliyeti konuları tablosu içerisinde yer alıyor mu? incelenmelidir.
-
E-devlet üzerinden KOSGEB girişimcilik eğitim başvurusu yapılmalıdır. Bu eğitim ücretsiz ve halka açıktır.
-
Eğitim süreci online olarak gerçekleştirilir.
-
Eğitimi başarı ile tamamlayanlar Geleneksel Girişimci Programı ya da İleri Girişimci Programına başvuru yapabilir.