Fatih Altaylı açıkladı: Türkiye'de resmi hafta sonu tatil günü değişiyor! Pazar yerine artık o gün...

Gazeteci Fatih Altaylı kulis haberini açıkladı. Altaylı, paylaştığı kulis haberine göre artık resmî tatil Pazar değil o gün! İşte Altaylı’nın paylaştığı bilgiler…

Fatih Altaylı açıkladı: Türkiye'de resmi hafta sonu tatil günü değişiyor! Pazar yerine artık o gün...

Türkiye resmî tatil günü için değişiklik kararını tartışmaya devam ederken Fatih Altaylı kulis haberini açıkladı.
 
Fatih Altaylı kulis haberini açıkladı! Türkiye'de resmi hafta sonu tatil günü değişiyor Pazar yerine artık o gün... Türkiye'de yaşanan resmî tatil günü tartışması tüm hızı ile devam ederken tartışmalara ünlü gazeteci Fatih Altaylı’ da dahil oldu.
 
Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde okunan Cuma hutbesi büyük tartışmalara neden olmuştu. Söz konusu hutbede direkt olarak böyle bir beyana yer verilmemesine rağmen pek çok kişi hutbede yapılan açıklamada Cuma gününün resmi tatil günü olması gerektiği anlamının çıktığı görüşünde birleşmişti.

TÜRKİYE'DE RESMİ TATİL GÜNÜ PAZAR YERİNE CUMA OLUR MU?

Konuyu kendi adını taşıyan internet sitesindeki köşesine taşıyan Fatih Altaylı "Bu daha önce bildiğim kadarıyla memurlar için yapıldı. Cuma namazları saatlerine göre mesai ayarlandı. Tabi buradaki sorun şu; bu saatler sürekli değişiyor. Belirli bir saat yok. O yüzden de buna göre mesai ayarlamak oldukça zor" diyerek yaşanan sorunun bundan kaynaklandığını ifade etti.
 
Niyetin başka olduğunu iddia eden Fatih Altaylı "Niyet orada başka. Biz bunları söyleyip, 'saati değişen namaza göre mesai mi olur' denilecek ve hak verilecek dolayısıyla ' o zaman şöyle yapalım; biz cuma gününü tatil ilan edelim, 'cuma tatil olsun'. Hedef o, çok açık.
 
Öğrenciler filan bunların hepsi bahane. Orada Diyanet İşleri Başkanı'nın ve onun gibi düşünen bir kısmının niyeti Türkiye'de tatil günü olarak pazar günü yerine cuma günü ilan etmek. Bunun arayışları bunun alt yapı hazırlıkları söz konusu. Bunlar girizgâh, bunlar altlık, bunlar hazırlama operasyonu" diyerek resmi tatil gününün artık Cuma yapılmak istendiğini iddia etti.

TÜRKİYE'DE RESMİ HAFTA SONU TATİL GÜNÜ NE ZAMAN DEĞİŞTİ, EN SON DEĞİŞİKLİK HANGİ TARİHTE YAPILDI?

Cumhuriyetin ilanının ardından ilk hafta sonu tatil günü değişikliği 1924 tarihli Hafta Tatili Kanunu ile yapılmış olup 1 Haziran 1935 tarihinde ise ilk kez resmi olarak Pazar günü resmi tatil ilan edildi ve Cuma günü tatil uygulaması değiştirildi.

 BENZİN VE MOTORİNE BÜYÜK ZAM

Benzine 2 lira motorine 4 lira zam: Araç sahiplerine kötü haber! ABD'den piyasayı karıştıran açıklama geldi
 
Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen zam benzin ve motorin fiyatlarını da etkileyecek. Benzin fiyatlarına 2 TL, motorin fiyatlarına ise 4 TL zam yapılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.  ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), akaryakıt fiyatlarını etkileyen ham petrol fiyatlarına dair bu yılki tahminlerini 4 dolar yukarı yönlü revize etti. Bu durumdan sonra ise gelecek yıl petrol fiyatları 86,48 dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de akaryakıt fiyatları ne durumda? İşte ayrıntılar...