İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9505 %0.03
37,4282 %0.2
3.310,91 0,75
Medya Haber EĞİTİM Eğitim sisteminde 4 gün 3 gün tatil sistemine geçiliyor! Anne babalar bu haber sizin için! İşte detaylar

Eğitim sisteminde 4 gün 3 gün tatil sistemine geçiliyor! Anne babalar bu haber sizin için! İşte detaylar

Avrupa’da eğitim sistemi, öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesi ve hayatın tadını çıkarması için yeni bir modele geçiyor. Bazı ülkelerde uygulanan 4 gün okul 3 gün tatil sistemi, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 6 Avrupa ülkesinde daha hayata geçirilecek.

Bu sistem, dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip olan Finlandiya’da uzun yıllardır başarıyla uygulanıyor. Finlandiya’da öğrenciler haftada 4 gün okula giderken, 1 gün ise tamamen sosyal aktivitelere ayrılıyor. Bu aktivitelerde ise herhangi bir devam zorunluluğu bulunmuyor.

Avrupa’da bu sisteme geçen ülkeler arasında İngiltere, İzlanda, Norveç, İsveç, Danimarka ve Hollanda yer alıyor. Bu ülkelerde yapılan araştırmalar, 4 gün okul 3 gün tatil sisteminin öğrencilerin akademik başarısını, motivasyonunu ve mutluluğunu artırdığını gösteriyor.

Peki ya Türkiye?

Türkiye’de ise böyle bir sistem şimdilik gündemde değil. Fakat Avrupa’daki eğitim sisteminin Türkiye’ye de etkileri olduğu biliniyor. Yani yakın bir gelecekte benzer bir sistemin Türkiye’de bazı şehirlerde pilot olarak uygulanmaya başladığını görmek sürpriz olmaz. Elbette buna en çok veliler üzülecektir. Malum, günümüzde pek çok veli okulları bir eğitim yuvasından ziyade çocuklarını gönderdikleri kreş olarak görüyor.

Sizce de ülkemizde 4 gün okul 3 gün eğitim modeline geçilmeli mi? Yorumlarınız bizler ve yetkililer için çok değerli.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *