Devlet Bahçeli PKK Elebaşı Öcalan'a Meclis Kürsüsüne Davet Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin dünkü grup toplantısında, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı Meclis'te konuşma yapmaya çağırdı. Bahçeli, Öcalan'a ikinci kez çağrı yaparak "Meclis'te konuşsun örgütü tasfiye ettiğini duyursun" dedi.

Devlet Bahçeli PKK Elebaşı Öcalan'a Meclis Kürsüsüne Davet Etti

Geçtiğimiz salı günü partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan’ın hapis cezasının kaldırılması durumunda, kendisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) DEM Parti grup toplantısında konuşmasını istedi.

MHP lideri Bahçeli, Öcalan’ın terörün sona erdiğini ve örgütün kapatıldığını duyurmasını arzuladığını belirtti. 

Umut Hakkı Yasal Düzenlemesi Yapılsın

“Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” diyen Bahçeli, “Umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” sözlerini dile getirdi.

Adres İmralı'dan DEM'e Uzansın

Terörsüz bir siyaset için sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Herkes ittifak halindeyse değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.”

Geçen Haftada Öcalan'a Seslenmişti

Geçtiğimiz hafta düzenlediği parti grup toplantısında da Öcalan'a seslenen Bahçeli, “Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin.” demişti.

Öcalan’ın Şubat 1999’da Nairobi’de yakalandıktan sonra Türkiye’ye getirilişinde sarf ettiği, Ben ülkem için çaba sarf ederim. Annem Türk'tü ve Türkiye'ye döndüğümde faydalı olmayı ümit ediyorum sözlerini anımsatan Bahçeli, PKK liderinin silah bırakma talimatı vermesini de talep etmişti.

Bahçeli İlk Adımı Meclis'te Tokalaşma İle Attı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Ekim Salı günü yapılan açılışında MHP lideri Bahçeli, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) grubu ile sırayla tokalaşmıştı.

Bahçeli, aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ile el sıkışmıştı.

Basın mensupları tarafından "DEM Parti ile tokalaşması" sorulan Bahçeli, “Dünyada barışı isterken, kendi ülkemizde barışı sağlamamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.