Çene eklem ağrısı nasıl geçer?
Çene eklem ağrısı nasıl geçer? Hakkında tüm merak ettiklerinize yazımızda değindik. Sizler de sayfamızı inceleyerek çene eklem ağrısı hakkında bilgi alabilir; çene eklem, ağrı sorunlarından kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Çene eklem ağrısının geçmesi için alanında uzman bir hekime başvurabilirsiniz. Çene ağrısı tedavilerinde doktorunuz tarafından verilen ağrı kesici seçeneklerinin yanı sıra güçlendirici egzersizlerin rolü oldukça büyüktür. Diş hekimleri tarafından hastalığa göre diş çekme, enfeksiyon için antibiyotik ve kanal tedavisi uygulamaları yapılır. Diş ve diş eti hastalıklarının tedavisi alanında uzman diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. Romatoid artrit otoimmun hastalık çeşidi olduğu için bağışıklık baskılayıcı ilaçlar önerilir. Baş ağrısı için hastaya ağrı kesici, gevşetici ilaçlar verilir. Osteomiyelit tedavisi antibiyotik desteği ile gerçekleştirilir. Çene tedavisinin başarılı şekilde gerçekleşmesi için hastalığın mutlaka kontrol altında tutulması, uzman hekim denetiminde tedavi sürecinin devam ettirilmesi gerekir.
Çene Ağrısı Nedir?
Çene ağrısı konuşmanın yanı sıra yemek yemeyi zorlaştıran bir ağrıdır. Çene kemiği Temporomandibular eklem aracılığı ile kafatasına bağlanır. Eklem kulaklarının hemen önünde olduğu için ağzın kolayca açılıp kapanmasına yardım eder. Diş ve diş etinde görülen enfeksiyon gibi problemler de Çene eklem ağrısı sorununa neden olabilir.
Çene Ağrısı Sebepleri Nelerdir?
Çene ağrısının sebepleri farklı faktörlere göre değişmekte olup karakteristik ağrılara yol açabilir. Sık görülen çene ağrısı sebepleri şunlardır:
· Çene eklem hastalıkları
· Travma
· Diş ve diş eti problemleri
· Tümör ve kistler
· Eklemle ilgili sorunlar
· Kalp krizi
· Bazı hastalıklar
· Sinüzit
· Küme tipi baş ağrısı
· Osteomiyalit
· Trigeminal nevralji
Çene Eklem Hastalıkları Nelerdir?
Çene eklem hastalıkları çene ağrısının en çok görüldüğü hastalık çeşitidir. Her 8 kişiden birinde görülen bu hastalık kadınlarda daha çok görülür. Çene eklem hastalıkları çenede yaralanma, diş gıcırdatma, eklem iltihabı, çene ve diş yapısında bozukluklar, çene çevresindeki kaslarda oluşan enfeksiyon ve iltihaplanma gibi durumlar sonucunda oluşur. Çene eklem ağrısı hastalıklarına bağlı olarak kişide görülen belirtiler şunlardır:
· Yüz, kulak ve çenede ağrı hissinin duyulması
· Kulak çınlaması
· Sürekli baş ağrısı
· Ağzı açarken kılik sesi duyulması,
· Stres
· Çene kitlenmesi,
· Çiğneme sırasında ağrı hissetme ve zorlanma
· Görme fonksiyonlarını bozulması.