Bulaşıcı Enfeksiyon Belirtisi Duyu Kaybına Neden Oluyor! Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Ölümcül Mü
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar hayatı kabusa çevirebiliyor. Yapılan araştırmalarda tedavi edilmediğinde kronikleşen enfeksiyon vücuda yayılarak kısırlık, görme ve işitme problemine neden olabiliyor.
Dünyada salgın boyutuna varan cinsel yolla bulaşan enfeksiyon hastalığı gittikçe artış gösteriyor. Semptomlar fark edilmediğinde ileri dönemde kişide önlenemez görme kayıplarına ve işitmede probleme neden olabiliyor. Bunun yanı sıra kronikleşmiş enfeksiyon durumlarında kısırlık problemi oluşabiliyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıkları önleyebilmek için koruyucu prezervatif kullanılması ve aşıların yapılmış olması gerekiyor.
Cinsel Yolla En Sık Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?
Dünya çapında tespit edilen vakalarda en sık bulaşan enfeksiyon belli oldu. ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi araştırmasına göre cinsi münasebet yolu ile bulaşabilen onlarca enfeksiyon vakasının yüzbinleri açtığı söyleniyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yıl içerisinde yaklaşık 374 milyon enfeksiyon tanısı konuyor. En sık konulan tanılar arasında Frengi, Klamidya, Bel soğukluğu ve Trikomoniyaz yerini alıyor
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Kanser Riskini Artırıyor!
İnsider yazılım şirketinin haberine göre bu tarz cinsel yolla bulaşıcı hastalıkların ilerleyen seviyede kansere neden olabildiği tespit edildi. Bulaşıcılık özelliği kişide vajinal, anal, servikal, vulvar ve penil alanda kanser riskini artırabiliyor. Uzmanlar bu konuda uyarıyor. Muhakkak ki hepatit B ve HPV aşılarının düzenli olarak yaptırılmış olması gerekiyor.
Enfeksiyon Yoluyla Hangi Hastalıklar Bulaşır?
Dünya Sağlık Örgütüne göre her yıl bu sayı gittikçe katlanıyor. Bulaşan enfeksiyon vaktinde tedavi edilmediğinde önlemler alınmadığında kısırlık, pelvik inflamatuar, dış gebelik başta olmak üzere görme ve işitme duyusunda kayıp yaşanma ihtimali gittikçe yükseliyor. Yaygın olarak tespit edilen cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında şunlar yerini alıyor:
Hepatit, HIV, Gonore, Herpes Virüsü, HPV, Frengi, Klamidya, Trikomoniasis