Ne kabak ne salatalık boyu 70 santim, gören inanamadı: Karpuzu kabak gibi çıkaran tohum

Komşusuna giderek tohum istedi. Bahçesine ektiği tohumdan yetişen sebzeyi gördüğünde ise hayatının en büyük şokunu yaşadı. Amasya'nın Taşova ilçesi Gemibükü köyünde yaşayan Burcu Orman, yaşadığı şaşkınlığı bakın nasıl anlattı.

Ne kabak ne salatalık boyu 70 santim, gören inanamadı: Karpuzu kabak gibi çıkaran tohum

Amasya'nın Taşova ilçesi Gemibükü köyünde yaşayan Burcu Orman, komşusuna giderek tohum istedi. Bahçesine ektiği tohumdan yetişen sebzeyi gördüğünde ise hayatının en büyük şokunu yaşadı.

Taşova Gemibükü köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Burcu Orman, bahçesine ekmek için komşusundan istediği tohumdan çıkan sebzeyle şaşkına döndü. Orman'ın ektiği tohumdan yetişen kabak, normal kabaklara göre oldukça uzun çıkarken 70 cm'lik kabağı görenler hayrete düştü.

Ne kabak ne salatalık boyu 70 santim, gören inanamadı: Karpuzu kabak gibi çıkaran tohum - Resim : 1

"NE KABAK NE SALATALIK"

Tohumdan çıkan mahsulle ilgili şaşkınlığını dile getiren Orman, "Bizim buralarda böyle cins bir kabak yoktu. Köyler birbirlerinden tohum alışverişinde bulunurlar. Bize bir komşumuz verdi. Onlar da bilmiyormuş böyle olduğunu. Kapak 70 santimetre oldu. Çok şaşırdık. Kabak kızartsak olmuyor, kurutsak olmuyor, ne olduğunu da bilmiyoruz. Geçen gün arkadaşlara yemek yaptım, ne kabak olduğuna inandılar ne de salatalık olduğuna inandılar" ifadelerine yer verdi.

Son çareyi cacık yapmakta bulduğunu söyleyen Orman, en iyi sonucu cacıkta aldığını ürünü başka türlü değerlendiremediğini belirtti.

Etiketler: karpuz, kabak