Bizim Çocuklar'dan Müthiş Başlangıç... A Milli Takım, Gürcistan'ı 3'ledi

Son Dakika Spor Haberleri: Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan ile karşılaştı ve nefes kesen bir mücadele sonunda 3-1'lik skorla galip geldi. Türkiye'nin gollerini Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Bizim Çocuklar'dan Müthiş Başlangıç... A Milli Takım, Gürcistan'ı 3'ledi

Son Dakika Spor Haberleri:  Kırmızı beyazlı Bizim Çocuklar, EURO 2024 macerasına enfes bir başlangıç yaptı. A Milli Futbol Takımı, Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleri, A Milli Takım'ın bu önemli zaferinde büyük rol oynadı. Bu galibiyet, Türkiye'nin turnuvadaki iddiasını ortaya koyarken, sonuç taraftarlara da büyük bir sevinç yaşattı.

A Milli Futbol Takımı'na galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Mert Müldür, 66. dakikada Arda Güler ve 90+7'de Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan'ın tek golü ise 32'de Mikautadze'den geldi.

Türkiye, EURO 2024 F Grubu'ndaki 2. maçında 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz'le kozlarını paylaşacak.

Türkiye - Gürcistan Maçı Özeti

1' Müsabakada ilk düdük çaldı.

6' Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı kornere Kaan Ayhan kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

10' Arda Güler'in soldan kullandığı kornere bu kez Abdülkerim Bardakcı kafayı vurdu, top yandan dışarı gitti.

10' DİREK! Kaan Ayhan'ın ceza sahası dışından çektiği şut direkte patladı.

12' Gürcistan atağında ceza sahası dışından çekilen şut Abdülkerim Bardakcı'ya çarptı ve Mert Günok'u kontrpiyede bıraktı ancak deneyimli kaleci sağına uzanıp topu kornere çeldi.

14' Kenan Yıldız ceza sahası sol çaprazından sol ayağıyla şutunu çekti, top kaleci Mamardashvili'nin üstüne gitti.

26' GOOOL! Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan kestiği orta, Gürcistan savunmasından sekti. Seken topa Mert Müldür gelişine harika bir vuruş çıkardı ve top ağlara gitti: 1-0.

27' Golden 1 dakika sonra bu kez Kenan Yıldız'la ağları bulduk ancak VAR kararı sonrası ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

32' Sağ kanattan gelişen Gürcistan atağında ceza sahası içine çevrilen topu Mikautadze tek vuruşla ağlara gönderdi: 1-1.

36' Gürcistan 2. gole yaklaştı: Kabakadze'nin sağdan çevirdiği topa Mikautadze vurdu, top Mert Günok'un sağından auta gitti.

45' İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

49' Tsitaishvili'nin ceza sahası sol çaprazından çektiği şut kaleci Mert Günok'ta kaldı.

52' Kvaratskhelia'nın sol çaprazdan içeri çevirdiği topa müsait pozisyonda Mikautadze vurdu, Abdülkerim Bardakcı yatarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

57' Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı sert frikik kaleci Mamardashvili'nin üstüne gitti.

66' GOOOOOLLLLL! Arda Güler ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan uzak direğe inanılmaz bir şut çıkardı ve top filelere gitti: 2-1.

Arda Güler'in attığı golde çektiği şut kaleye saatte 118 km/h ile gitti.

70' DİREK! Kochorashvili'nin kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutu üst direkten döndü.

87' Zeki Çelik'in ortasına Yusuf Yazıcı kafayı vurdu, kaleci Mamardashvili topu güçlükle çeldi.

90+3' Gürcistan inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Kochorashvili yakın mesafeden şutu yandan auta gitti.

90+7' GOOOOOLLLLLL! Gürcistan kalecisinin de önde kaldığı pozisyonda topu kapan Kerem Aktürkoğlu, tüm sahayı geçti ve topu boş kaleye gönderdi: 3-1.

Müsabaka Türkiye'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İLK 11'LER

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

Gürcistan: Mamardashvili, Kakabadze, Dvali, Kashia, Kverkvelia, Kochorashvili, Kvaratskhelia, Chakvetadze, Mekvabishvili, Tsitaishvili, Mikautadze