Bahçeli’den DEM Parti’yle Tokalaşma Açıklaması: Türkiye Partisi Olarak Gerekeni Yaptım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Bahçeli’den DEM Parti’yle Tokalaşma Açıklaması: Türkiye Partisi Olarak Gerekeni Yaptım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM 28’inci Dönem 3’üncü Yasama Yılı Açılışında DEM Parti Eş Genel Başkanları ve milletvekilleriyle tokalaşması gündemdeki yerini koruyor. 

MHP lideri Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 20’inci Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’nin ardından yaptığı basın toplantısında DEM Partililerle tokalaşmasına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşması üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Cumhurbaşkanımız Anlamlı Bir Konuşma Yaptı”

“Orada Cumhurbaşkanımız anlamlı, Meclisin tarihsel dokusunu ilgilendiren bir konuşma yapmıştır. Türkiye’ye ve dünyaya bakış açısını ifade ederek yaptığı konuşmanın son bölümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde dayanışmanın, huzurun ve akıllı bir çalışmanın davetini sunmuştur. Böyle bir davetten sonra Cumhur İttifakının bileşeni olan, MHP’nin Genel Başkanı Olarak Cumhur İttifakı’nı ve Türk milletinin Cumhurbaşkanı’nın çağrısına bir adım atmak olarak görüyoruz. Eğer bu çağrıya MHP bir adım atmazsa diğerlerinden bir şeyler bekleme hakkı doğmaz. 

‘Türkiye Partisi Olmalı Bir İşaretidir’

Onun için fikirlerini kabul etmediğim, 40 yıldan bu yana Türkiye’nin birçok konusunda PKK’nın terör örgütü uzantısı şeklinde ifadede bulunanların yanına gitmek suretiyle ellerini sıkmam bu çağrıya dayalı bir kaynaştırıcı, birleştirici, Türkiye partisi olmanın işareti olarak görülmedir. Buradan başka bir anlam çıkarmak doğru değildir. Eş Başkanı olan bir zatında annesinin vefatını orada taziye olarak sunmak da bir insanlık görevidir.”