Asgari Ücret 2025'te Ne Kadar Olur? Yeni Asgari Ücrete 3,5 Kala Masadaki İlk Rakam

Yeni asgari ücretin belirlenmesine 3,5 aylık bir süre kalırken 2025'te verilecek asgari ücret rakamı masada gündem olmaya başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz da asgari ücret 2025 rakamına ilişkin tahminlerini ve olası yıllık enflasyon değerlendirmesinde bulundu.

Asgari Ücret 2025'te Ne Kadar Olur? Yeni Asgari Ücrete 3,5 Kala Masadaki İlk Rakam

2025 asgari ücret rakamına ilişkin ilk rakamlar konuşulmaya başlandı. Asgari ücreti belirlemede etkin rol oynayan enflasyon rakamında yıl sonu tahmini geçtiğimiz günlerde revize edildi. Hükümetin OVP’deki hedefine göre, yıl sonu enflasyon rakamı %41.5’e gerileyeceği tahmin ediliyor. Peki, asgari ücrete 2025’te zam oranı ne olacak? Refah payı gelir mi? İşte detaylar…

2024 asgari ücreti net 17 bin 2 TL olarak ödenirken milyonlarca çalışanın gözü, kulağı yıllık belirlenen 2025’te verilecek yeni asgari ücret rakamına çevrildi. 2025 asgari ücret rakamı da yine gelecek enflasyon rakamlarıyla belirlenecek. 

Asgari Ücret Belirtilen Rakamın Altına Düşmez

Milliyet gazetesinin internet sitesine konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücret için konuşulan rakamların altına düşülmeyeceğini tahmin ettiğini söyleyerek, “Hükümetin ekonomi kurmaylarının geçmiş dönem söylemlerine dikkat ettiğimiz zaman ise dar gelirlinin, emeklinin enflasyona ezdirilmemesi şeklinde ücret politikası izlenmektedir. Yıl sonu enflasyonun %41,5 civarında hedeflendiğinden ötürü asgari ücretin belirtilen rakamların altına düşmeyeceği kanaatindeyim. 

Asgari Ücreti 2025’te Ne Kadar Olur?

Parasal olarak ifade edecek olursak asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Asgari Ücrete Refah Payı

Emin Yılmaz, “Refah payı gelir mi?” sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Evet mümkün, aralık ayı başında asgari ücret komisyonu toplanacak. Toplamda 15 kişilik komisyon üzerinden 5’i işçi sendikası, 5’i işveren sendikası 5 kişi de Çalışma Bakanlığı liderliğinde bir araya gelecek.”