Ankara’da Neler Oluyor? Erdoğan, Gece Gece Kalın ve Tunç'u Beştepe'ye Çağırdı

Son Dakika Haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u Beştepe’ye toplantıya çağırdı. Peki, Erdoğan, Kalın ve Tunç’u neden çağırdı. Ankara’da neler oluyor? İşte son dakika gelişmeler…

Ankara’da Neler Oluyor? Erdoğan, Gece Gece Kalın ve Tunç'u Beştepe'ye Çağırdı

Son Dakika Haberleri: Ankara’da gece itibariyle hareketli dakikalar yaşanıyor. TGRT’den Osman Ziya Açıkel’in aktardığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u acil olarak Beştepe’ye toplantıya çağırdı. 

Erdoğan, İbrahim Kalın ve Yılmaz Tunç’u Toplantıya Çağırdı

Gazeteci Osman Ziya Açıkel son dakika gelişmesini X hesabından duyurdu. Açıkel, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u külliyeye davet etti. Özel kalemler telefonla arandı. Gece uzun. Ankara’da bir şeyler oluyor!” dedi.

Ankara’da Son Gelişmeler

Bu bilgiler haber merkezlerine son dakika haberi olarak düşerken sosyal medyada da Ankara’da neler oluyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Kalın ve Yılmaz Tunç’u neden çağırdı? sorularının yanıtları aranmaya başladı. 

Gazeteci Hacı Yakışıklı ise TV100 canlı yayınında Beştepe’deki kaynağına dayandırdığı bilgiyi paylaştı. Yakışıklık, olağanüstü bir durum olmadığını paylaştı.

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde kumpas' soruşturmasıyla ilgili bilgi verdiğini açıkladı.

Ankara’da Emniyet Krizi

Akşam saatlerinde planlanan kritik görüşmenin gündeminin Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde üç üst düzey ismin görevden uzaklaştırılmaları ve ardından haklarında soruşturma açılması olduğu belirtiliyor.

Üst Düzey Memurlar Karşı Koyuyor İddiası

Yine görüşmede emniyet bürokrasisinde yaşanan gelişmeler sonrasında bazı isimlerin emekliye sevk edilmek istendiği, ancak üst düzey memurların karşı koyduğu ve dilekçe vermediği iddiaların da kritik görüşmenin gündemleri arasında olduğu öğrenildi.

İletişim Başkanlığı’ndan ise Cumhurbaşkanı, MİT Başkanı, Adalet Bakanı toplantısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.