TBMM’ye Kilit Vuruldu: İsrail Kapalı Oturumu 5 Saat Sürdü 10 Yıl Sonra Açıklanacak
TBMM Genel Kurulu’nda, İsrail’in saldırıları, Orta Doğu'daki gelişmeler ve saldırıların Türkiye'ye yansımasıyla ilgili yapılan kapalı oturum sona erdi. Oturum yaklaşık 4 saat 50 dakika sürdü.
Abone olTBMM Genel Kurulu Meclis Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığında 'İsrail' gündemiyle toplandı. Kurtulmuş, oturumun kapalı olması için önergeyi oylama açtı. Önergenin kabulünün ardından Kurtulmuş, üyeler dışında salonun boşaltılmasını istedi.
TBMM’de Kapılar Kilitlendi
Kapalı oturumun başlamasıyla birlikte, Genel Kurul’a yakın tüm odalar ve basın koridorundaki alanlar kilitlendi. Daha sonra kapalı oturuma geçildi.
Tutanaklar 10 Yıl Sonra Kamuoyuna Açılacak
Kapalı oturum yapılması, “görüşmelerin gizli tutulacağına dair mutabakata varıldığı” anlamına geliyor. Bu doğrultuda, söz konusu İsrail’e dair görüşmelerde konuşulanların tutanakları, ancak 10 yıl sonra kamuoyuyla paylaşılabilecek.
Bakanlar Fidan ve Güler Bilgilendirme Yaptı
İsrail gündemli kapalı oturumda, TBMM İçtüzüğü’nün 59. maddesi doğrultusunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in Gazze’ye, Lübnan’a ve Suriye’ye yönelik saldırıları, çatışmaların bölgeye yayılması, Türkiye’nin aldığı tedbirler ve bölgedeki savaş riski konusunda bilgilendirme yaptı.
Genel Başkanlar Kapalı Oturuma Katıldı
Oturuma, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan katıldı.
Erdoğan: İsrail Saldırganlığı Türkiye’yi de İçine Almaktadır
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim'de TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada, “İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız.” sözleri üzerine CHP, TBMM’nin bilgilendirilmesini talep etmişti.