Tarım Aletleri Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

Tarım aletleri hibe desteği koşulları, maddi destek arayan çiftçileri yakından ilgilendirir. Ülkemizde tarımsal faaliyetleri desteklemek adına küçük veya orta ölçekli işletmelere pek çok destek sunulmaktadır.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Çiftçiler için başlatılan tarım aletleri hibe desteği de son dönemde en çok ilgi gören projeler arasında yer almaktadır.

Tarım Aletleri Hibe Desteği Nedir?

Tarım aletleri hibe programı adından da anlaşılacağı üzere çiftçilerin tarımsal ekipman temin ederken kullanacakları kredidir. Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi (KKDPY) tarafından hayata geçirilen bu hibe desteği, makine ve ekipman alımı için geçerlidir. Türkiye’de tarımsal faaliyetlerde makine kullanımını yaygınlaştırmak için çiftçiler adına başlatılan hibe programından yararlanmak için bazı şartlara uymak gerekir.

Tarım Aletlerinde Hibe Desteği Başvuru Şartları

Tarım aletleri hibe programı başvuru şartları için iki farklı seçenek vardrı. A iş planı kapsamında başvuru yapmak isteyen çiftçilerde aranan kriterler sadece 1 makine için 300 bin TL’ye kadar kredileri kapsamaktadır. Makine ve ekipman alımında 40 bin TL’ye kadar araçlar için destek verilmektedir. Genel anlamda tarım aletleri hibe desteğinden yararlanmak için adaylarda aranan başvuru koşulları şunlardır:

  • Çiftçi kayıt sistemine üye olmak (ÇKS)
  • Bakanlık tarafından diğer kayıt sistemlerinde üyelik açmak
  • En az 1 yıl boyunca belirtilen alanlarda faaliyet göstermek
  • Arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği gibi alanlarda üretim yapmak

Kimler Tarım Aletleri Hibe Kredisine Başvuru Yapabilir

Tarım aletleri hibe kredisine başvuru yapmak isteyen çiftçilerin öncelikle belirli konularda ve alanlarda faaliyet göstermesi son derece önemlidir. Tarımsal ürünlerin işlenmesi konusunda faaliyet gösteren şirket veya çiftçiler için bu hibe kredisi son derece faydalıdır. Çiftçilere özel olarak hazırlanan bu hibeden yararlanmak isteyenlerin şu alanlarda faaliyet göstermesi önemlidir:

  • Tarımsal üretime sabit yatırımlar
  • Tarımsal ürünlerin paketlenmesi ve depolanması
  • Hayvansal ve bitkisel gübre işlenme süreci
  • Su ürünleri işleme ve depolama
  • Süt ürünlerinin üretim ve paketlenme süreçleri
  • Yenilenebilir enerji üretim kaynakları üretim tesisatı

Bu alanlarda faaliyette bulunan çiftçiler, tarım aletleri hibe kredisi başvurusu yapabilir. Başvurunun onaylanması için adayların başvuru şartlarına uygun olup olmadığı kontrol edilir.

Antalya’da Yarın Okullar Tatil Edildi MİT Başkanıyla Ne Konuştuğunu Açıkladı Doğum Kontrol Hapı İçen Adam Güldürdü 3. Dünya Savaşına Hazır Olmalıyız DEM Partili İki İlçe Yöneticisi Tutuklandı İkinci El Arabada Pes Dedirten Dolandırıcılık