Sokak Köpekleri Nasıl Uyutulacak? Yasada Uyutma Ötanazi Olarak Geçecek

Uzun süredir tartışmaların konusu olan başıboş sokak köpekleri düzenlemesi ile ilgili yeni detaylar belirmeye başladı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak köpekleri düzenlemesiyle ilgili bilgiler verdi.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sokaklardaki köpeklerle ilgili tartışma konusu olan kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, hangi sokak köpeklerinin uyutulmasının zorunlu olacağını açıkladı. Güler, bu konuda karar verici mercilerin veteriner hekimler ve kamu yöneticileri olacağını söyledi.

“Kuduz Riski Taşıyan Hayvanlar Var”

Henüz meclise gelmeden özellikle uyutma seçeneğiyle tartışmalara neden olan başıboş köpeklere yönelik kanun teklifinde sona gelindi. Temmuzda Meclis'e sunulması beklenen teklifle ilgili CNN Türk'e konuşan Güler, “Kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız.” dedi.

Uyutma Yasada “Ötanazi” Diye Geçecek

Güler, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı bulunmayan hayvanlarla ilgili uygulamanın yasada “öldürülme” ya da “uyutulma” şeklinde değil, “ötanazi” tanımıyla yer alacağını belirtti.

Veteriner Hekim ve Kamu Yöneticileri Karar Verecek

Ötanaziye kararın nasıl verileceği konusunda da bilgi veren Abdullah Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek durumdaki köpeklerin uyutulmasına, veteriner hekimlerin ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi.

Kısırlaştırma ve Sahiplendirme Özendirilecek

Teklifte en önemli başlığın kısırlaştırma olacağını vurgulayan Güler, kısırlaştırmayla birlikte sahiplendirmenin de özendirileceğini belirtti.

Sivas'ta 10 Dakika Arayla İki Deprem Oldu