Sıcaktan içi yananları ferahlatacak karpuz şerbeti tarifi şipşak hazır, içinizi serinletecek tarif

Küresel ısınma nedeniyle dün donarakken bugün yanıyoruz. Sıcak havalar etkisini oldukça artırdı. Öyle ki bazı illerde 42-45 dereceye kadar çıktı. Bu sıcak havalarda yaz mevsiminin en çok tüketilen karpuzun şerbetinin nasıl yapacağınızı sizler için paylaştık. Peki karpuz şerbeti nasıl yapılır?

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Karpuz şerbeti nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Bu sıcak havalarda günün her saatinde severek tüketebileceğiniz bu şerbet sayesinde içiniz ferahlayacak ve derin bir nefes alacaksınız. Yapımı çok basit olan bu şerbeti öyle ki çocuklarınız bile kolayca hazırlayabilir. İşte tüm yaz boyunca hem sizin hem de sevdiklerinizin hararetini alıp içini ferahlatacak olan karpuz şerbeti tarifi şöyle...

Karpuz şerbeti için malzemeler

Yarım karpuz

Damak tadınıza göre istenilen miktarda toz şeker

1 limon suyu

10 adet nane yaprağı

1 şişe meyveli gazoz ya da soda

Buz

Karpuz Şerbetinin Yapılışı

Ferahlatıcı karpuz şerbeti için öncelikle bir karpuzun yarısını dilimleyip keselim. Robottan geçip çekirdeklerini süzgeçten süzelim.

 

Şeker ayarını tamamen kendi damak tadınıza göre ayarlamanızı tavsiye ediyoruz. Şekeri de karpuz suyunun içine ilave edelim. Limon suyunu ve nane yapraklarını da ekleyip blendırdan geçelim. Daha sonra meyveli sodayı ya da gazozu da ekleyip hafifçe karıştıralım.

Buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Servis sırasında içerisine bolca buz atalım.

Akşener’e Zehir Zemberek Sözler 16 İle Yeni Vali Geldi 12'si Merkeze Çekildi Tuncer Bakırhan'dan En Düşük Emekli Aylığı Teklifi: 32 Bin Lira Olsun Önce Bebek Sonra Evlilik Dediler