Sarıyer'deki Kilise Saldırganı Viskhan Soltamatiov Cezaevine Gönderildi

28 Ocak'ta İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bir kişinin öldüğü Santa Maria Kilisesi'ne saldırısının planlayıcılarından olan terör örgütü DEAŞ üyesi Viskhan Soltamatiov 3 ayrı suçtan tutuklandı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak 2024'te gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz hafta MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyon sonucu İstanbul'da yakalanan saldırının planlayıcılarından ve silahı temin eden terör örgütü DEAŞ üyesi Viskhan Soltamatiov'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

3 Ayrı Suçtan Tutuklandı

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine götürülen şüpheli Viskhan Soltamatiov, ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Soltamatiov'u "silahlı terör örgütüne üye olma", "tasarlayarak öldürme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutukladı.

Mehmet Fatih Çiçekli Kimdir? Akşener’e Zehir Zemberek Sözler 16 İle Yeni Vali Geldi 12'si Merkeze Çekildi Tuncer Bakırhan'dan En Düşük Emekli Aylığı Teklifi: 32 Bin Lira Olsun