Şamil Ekinci Kimdir?

Şamil Ekinci Trabzonspor Kulübünün efsane başkanlarından biri olarak biliniyor. Trabzonspor'a üst üste dört lig şampiyonluğu kazandırmıştır. TFF 2024-2025 Trendyol Süper Lig'ine Şamil Ekinci Sezonu adı vermiştir. Peki, Şamil Ekinci kimdir? Şamil Ekinci aslen nerelidir? İşte Şamil Ekinci Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey...

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Şamil Ekinci Trabzonspor'un 7. Başkanıdır. 1975–80 döneminde görevde bulunmuştur. Şamil Ekinci'nin adı TFF tarafından ligin kalan haftalarının "2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu" olarak oynatılmasına karar vermiştir. Peki, Şamil Ekinci kimdir? Şamil Ekinci aslen nerelidir? İşte Şamil Ekinci ayrıntıları... 

Şamil Ekinci Kimdir?

Mustafa Şamil Ekinci 2 Haziran 1941 yılında o dönemde Ankara'ya bağlı olan Keskin'de doğdu. 

Aslen Kırşehirli olan Şamil Ekinci Trabzonspor'un 7. Başkanı olarak görevde bulundu.

7 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmış, liseyi İstanbul Erkek Lisesinde okumuştur.

1961'de 19 yaşındayken un fabrikası kurmak amacıyla amcası Muharrem Ekinci ile birlikte Trabzon'a yerleşmiştir.

1970–71 döneminde, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi olmuş, 1975–80 döneminde ise Trabzonspor başkanı seçilmiştir. 1974’te ise kendi isteği üzerine soy kütüğü Trabzon'a taşınmıştır.

Şamil Ekinci, Trabzonspor'da görev yaptığı süre zarfında Trabzonspor ile dört lig şampiyonluğu, iki Türkiye Kupası, dört Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Başbakanlık Kupası kazanmıştır.

Beş yılda kazandığı bu başarılar onu Trabzonspor tarihinde önemli bir yere oturtmuş, daha sonraki dönemlerde; Trabzonspor'un kazandığı kupaların sergilendiği müzeye onun adı verilmiştir. Müze, günümüzde de Şamil Ekinci Müzesi adı altında hizmet vermeye devam etmektedir.

Bazı kesimlerce Trabzonspor'un yeniden şampiyonluklar kazanabilmesinin yolu olarak belirtilen "öze dönüş hareketi"nin savunucularından biridir. Trabzonspor'un temelinin Trabzonlu futbolcularla kurulması gerektiğini birçok demecinde dile getirmiştir.

2008 yılında akciğerindeki sorunlarla uğraşmak zorunda kalmış, aynı yılın şubat ayında başarılı bir ameliyat geçirmiştir.

Şamil Ekinci 16 Eylül 2024'te 83 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından adını 2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu olarak belirlenmiştir.