Paniğe kapılmayın! 8 adımda çocuğunuzu okul sürecine hazırlayın..

Okulların açılması yaklaşıyor ve çocuğunuzu bu yeni döneme hazırlamak istiyorsanız, işte uzman tavsiyeleriyle 8 adımda çocuğunuzu okula hazırlamanın yolları. İşte detaylar..

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte, çocukların okula uyum süreci ve ebeveynlerin okula hazırlık telaşı başladı. Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, çocukları okula hazırlamanın ve okula başlama sürecini kolaylaştırmanın 8 önemli adımını paylaştı..

Ebeveynlerin rolü çok önemli

Çocuğunuzun okula uyumunu sağlamada en önemli rol ebeveynlere düşüyor. Ebeveynler, çocuklarının okula hazırlanması sürecinde onlara destek olarak ve gerekli ortamı sağlayarak önemli katkılar sağlayabilirler.

İşte çocuklarınızın okula uyumunu sağlamanıza yardımcı olacak 8 adım:

1. Kuralları belirleyin ve uygulayın

Ebeveynler olarak, çocuğunuzun okul döneminde uyması gereken kuralları net bir şekilde belirleyin. Tutarlılık çok önemlidir, bu nedenle anne ve baba olarak aynı tavırda olmaya özen gösterin.

2. Çocuğunuzun sorularını cevaplayın

Okul başlamasıyla birlikte çocuğunuzun aklında birçok soru olabilir. Bu soruları sakin ve açık bir şekilde yanıtlayın. Çocuğunuzun endişelerini gidermeye çalışın.

3. Okulun işleyişini anlatın

Çocuğunuza okulun işleyişini anlatın. Hangi günler okula gideceğini ve saatlerini net bir şekilde açıklayarak muhtemel kaygılarını azaltın. Okulun resmi açılışından önce, çocuğunuzla birlikte okula gidip yeni sınıfını gezdirerek onun için bir ön izlenim oluşturun.

4. Çocuğunuza güvendiğinizi hissettirin

İlk gün heyecanı sadece sizin çocuğunuzda değil, tüm çocuklarda görülebilecek bir durumdur. Çocuğunuza okulda karşılaşabileceği sorunları normal olduğunu ve sizin onun yanında olacağınızı anlatın. Sorunlarını çözmek için öğretmeniyle iletişime geçeceğinizi hissettirin.

5. Okul alışverişini beraber yapın

Okul alışverişine çocuğunuzla birlikte gidin. Onun tercihlerine değer vererek okul gereçlerinin renk ve model seçimlerine katılın. Ancak bu sırada bütçenizi aşmamaya dikkat edin.

6. Görsel cihaz kullanımını sınırlayın

Çocuğunuzun televizyon, tablet gibi görsel cihazlarla geçirdiği zamanı azaltın. Bu cihazların doğru kullanılmadığında çocukların gelişimine olumsuz etkisi olduğunu unutmayın. Onları spor, müzik, resim gibi pozitif katkı sunacak etkinliklere yönlendirin.

7. Beslenme çantasına not koyun

Çocuğunuzun beslenme çantasına küçük bir not koyun. Bu notla onu okulda düşündüğünüzü ve ona olan sevginizi gösterin.

8. Uyku düzenini sağlayın

Çocukların yeterli gece uykusu almaları, fiziksel ve zihinsel gelişimleri için önemlidir. Gece yatış saatlerini düzenleyerek, sabahları daha erken kalkmalarına yardımcı olun. Bu, dikkat ve öğrenme süreçleri için büyük bir öneme sahiptir.